Ferenc pápa „külpolitikailag sokszor naiv” – furcsa cikket közölt egy szlovén lap

2023. május 26. 10:41

A Delo.si cikke szerint a valóságban Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin „ugyanazt a szerepet töltik be”.

2023. május 26. 10:41
null

A Delo.si „Orbán és Putyin egy húron pendülnek” című printben megjelent cikkének szerzője kifejtette, hogy amikor nap mint nap olvassa neves szerzők írásait az ukrajnai háborúról, Putyin és Orbán szerepére fókuszálva nem tud szabadulni a benyomástól, hogy

senki sem tud és nem akar tenni ellenük semmit.

Hozzátette, hogy természetesen kettejüket nem lehet ugyanúgy kezelni: Putyin „első osztályú háborús bűnös”, Orbán és néhány politikus pedig „objektíve támogatja őt”. Orbán egyrészt szeretne az Európai Unió tagja lenni, másrészt nem támogatja aktívan a Putyin-rezsim elítélését, főleg nem Putyin letartóztatását és megbüntetését, azaz kettős szerepet játszik.

Ferenc pápa „naív”

A véleménycikk szerzője kiemelte, hogy Orbánt a közelmúltban még Ferenc pápa is meglátogatta, aki külpolitikailag sokszor naiv, bár jóhiszeműen dolgozik a háborús borzalmak békés megoldásán, gyakorlatilag nincs olyan befolyása, hogy ténylegesen befolyásolná a dolgok menetét. A szerző szerint a valóságban Orbán és Putyin ugyanazt a szerepet töltik be. Az orosz elnök erőszakos eszközökkel, Orbán pedig látszólag békés módon,

A szerző hozzátette: ha Orbán valóban demokrata, ahogy otthon és külföldön is állítja, akkor az asztalra kell csapnia és határozottan fel kell szólalnia a konfliktus békés megoldása érdekében és legalább ideológiai és politikai szövetségeseit megnyerni ehhez. 

Kép forrása: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. május 26. 16:21
A szankciók miatti energia áremelkedés jelentős többlet halálozást okozott. A szankcióknak több a halottja Nyugat-Európában mint a Covid-nak.
Uztu
2023. május 26. 13:41
Csávó komcsi, szal...
Aranyhal
2023. május 26. 13:29
Szerintem akkor naiv, amikor az inváziót szegénykék menekülésének hiszi
aaabbbccc
2023. május 26. 13:08
velemenyem szerint Kina be fog allni az oroszok moge es ez eldonti a kerdest, mivel senki nem all keszen egy ujabb vilaghaborura, az lesz a vegen, amit az oroszok akartak, ez leginkabb ido kerdese szerintem eleg nagy arcvesztes lesz a nyugatnak es csicskaiknak persze az utolso pillanatban az usa el fogja jatszani, hogy igazabol ok akartak ezt a megoldast
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!