Még fel sem léptek a színpadra az ukránok az Eurovízión, bombázni kezdték szülővárosukat az oroszok

2023. május 14. 08:53

Percekkel a páros színpadra lépése előtt érkezett a hír, hogy az oroszok megtámadták Ternopilt.

2023. május 14. 08:53
null

Ukrajna Eurovíziós fellépőinek szülővárosát orosz rakéták találták el, pillanatokkal az együttes színpadra lépése előtt a liverpooli döntőn – derül ki a BBC tudósításából.

Miután tavaly Ukrajna nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, az idei fellépő, a Tvorcsi elektronikus zenei duó automatikusan bejutott a verseny szombati döntőjébe.

Percekkel a páros színpadra lépése előtt érkezett a hír, hogy az oroszok megtámadták a zenészek szülővárosát, Ternopilt.

A város regionális államigazgatási vezetője, Volodimir Trush megerősítette, hogy a támadásban két ember megsérült, több raktár pedig megrongálódott.

A Tvorcsi együttes a fellépés előtt tíz perccel Instagramon számolt be arról, hogy támadás érte a szülővárosukat. A produkció után pedig azt írták: „Ternopil a szülővárosunk, amelyet Oroszország bombázott, miközben az Eurovíziós színpadon acélszívünkről, hajthatatlanságunkról és akaratunkról énekeltünk. Ez egy üzenet minden ukrán városának, amelyet nap mint nap ágyúznak: Harkov, Dnyipro, Hmelnickij, Kijev, Zaporizzsija, Uman, Szumi, Poltava, Vinnicja, Odesa, Mikolajiv, Csernyihiv, Herszon városainak és a többieknek. Európa, fogj össze a gonosz ellen a béke érdekében!"

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 14. 18:01
Helyes! Pusztuljanak!
holnapislesznap
2023. május 14. 16:04
"Miután tavaly Ukrajna nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, az idei fellépő, a Tvorcsi elektronikus zenei duó automatikusan bejutott a verseny szombati döntőjébe." TAKARODJATOK KI EURÓPÁBÓL!!! VIGYÉTEK TRIANONT A KURVA ANYÁTOKBA DE IDE NE GYERTEK MÉG EGYSZER!!! AHÁNYSZOR UKRÁNT LÁTOK ÉS HALLOK MAGYARORSZÁGON SZEMBEKÖPÖM ÉS VISSZAKÜLDÖM A KURVA ANYJÁBA!!!
5m007h 0p3ra70r
2023. május 14. 14:27
Az eurovíziós feszkót kéne bombázni. Az egész kóceráj egy melegágya az emberiségellenes szaroknak.
nempolitizálok
2023. május 14. 13:54
Nyilván nagyon nem tetszett nekik az ukrán giccs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!