Jézust szado-mazo apostolok körében ábrázolja az Európai Parlamentben kiállított kép

2023. május 11. 11:26

A kép egy leszbikus fotóművész ideiglenes kiállításának részeként volt látható a brüsszeli EU-s központban.

2023. május 11. 11:26
null

Május 2-a és 5-e között egy ideiglenes fotókiállítás volt látogatható az Európai Parlamentben, Elisabeth Ohlson leszbikus fotóművész képeiből. Az egyik fotósorozat komoly botrányt váltott ki, mivel Jézus Krisztust ábrázolta bőr BDSM-ruhába öltözött homoszexuális férfiak körében. A képek készítője úgy nyilatkozott, az alkotás célja az volt, hogy Jézust az LMBTQ-közösség támogatójaként mutassa be – írja az Origo.

Miután több kritika is érte a kereszténységet gyalázó fényképet, Ohlson úgy reagált,

rengeteg olyan alkotás van, amelyen Jézus heteroszexuális emberekkel szerepel, ezzel szemben ő csupán 12 LMBTQ tematikájú képet készített.

Malin Björk, svéd baloldali EP-képviselő a kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a művészet „azt mutatja, hogy társadalmaink az elmúlt 25 évben fejlődtek az LMBT-jogok tekintetében”.

A kiállításon továbbá látható egy keresztre feszített meztelen fekete férfi, valamint egy őt átölelő, szintén meztelen fehér férfi.

A képeket több olasz, lengyel és spanyol képviselő is istenkáromlónak találta

Maria Veronica Rossi olasz EP-képviselő indokolatlan provokációnak nevezte a kiállítást. Az Italy24 csatornának nyilatkozva elmondta, „egy vallás kihasználása tűrhetetlen tiszteletlenség a hívők millióival szemben Európa-szerte”.

A képsorozatot korábban 2012-ben a szerbiai Belgrade Pride fesztiválon is kiállították. Akkor a szerb ortodox egyház pátriárkája, Irinej felszólította a szerb kormányt, hogy távolítsák el az istenkáromló alkotást.

Nyitókép: Twitter

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik