Jézust szado-mazo apostolok körében ábrázolja az Európai Parlamentben kiállított kép

2023. május 11. 11:26

A kép egy leszbikus fotóművész ideiglenes kiállításának részeként volt látható a brüsszeli EU-s központban.

2023. május 11. 11:26
null

Május 2-a és 5-e között egy ideiglenes fotókiállítás volt látogatható az Európai Parlamentben, Elisabeth Ohlson leszbikus fotóművész képeiből. Az egyik fotósorozat komoly botrányt váltott ki, mivel Jézus Krisztust ábrázolta bőr BDSM-ruhába öltözött homoszexuális férfiak körében. A képek készítője úgy nyilatkozott, az alkotás célja az volt, hogy Jézust az LMBTQ-közösség támogatójaként mutassa be – írja az Origo.

Miután több kritika is érte a kereszténységet gyalázó fényképet, Ohlson úgy reagált,

rengeteg olyan alkotás van, amelyen Jézus heteroszexuális emberekkel szerepel, ezzel szemben ő csupán 12 LMBTQ tematikájú képet készített.

Malin Björk, svéd baloldali EP-képviselő a kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a művészet „azt mutatja, hogy társadalmaink az elmúlt 25 évben fejlődtek az LMBT-jogok tekintetében”.

A kiállításon továbbá látható egy keresztre feszített meztelen fekete férfi, valamint egy őt átölelő, szintén meztelen fehér férfi.

A képeket több olasz, lengyel és spanyol képviselő is istenkáromlónak találta

Maria Veronica Rossi olasz EP-képviselő indokolatlan provokációnak nevezte a kiállítást. Az Italy24 csatornának nyilatkozva elmondta, „egy vallás kihasználása tűrhetetlen tiszteletlenség a hívők millióival szemben Európa-szerte”.

A képsorozatot korábban 2012-ben a szerbiai Belgrade Pride fesztiválon is kiállították. Akkor a szerb ortodox egyház pátriárkája, Irinej felszólította a szerb kormányt, hogy távolítsák el az istenkáromló alkotást.

Nyitókép: Twitter

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mumuxax
2023. május 11. 23:39
Újabb példa, hogy ma nagy karriert futhatsz be a dicső nyugaton, ha aberrált buzi vagy. Pontosabban csak akkor.
youngboy
2023. május 11. 23:32
Akik ezt "alkották," meg akik kirakták, azoknak amolyan jó szado-mazo módon le kellene tépni a pöcsüket, ha férfiak és fel kelleni bennük egy seprűnyelet tolni a torkokig, ha nők. Ha transzok, bármelyik lehet.
mumuxax
2023. május 11. 23:23
Legalább már nyilvánvaló, amit eddig is tudtunk, hogy az EU egy buzi zsidó liberális gittegylet.
Chardonnay99
2023. május 11. 20:10
Vajon a homoszexuálisok által megrontott gyerekek fotóiból is lesz kiállítás? Vagy azok személyekéből, akik testcsonkító műtét után öngyilkosok lettek, mert nem azt kapták, amire vágytak? Esetleg Európába áramlott muszlimok által elkövetett nemi erőszakok és gyilkosságok áldozatait bemutató kiállítás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!