EP-képviselő: összehangolt támadásra készülnek Magyarországgal szemben

2023. május 31. 16:11

Az EP háborúpárti baloldali többsége újra nyomást gyakorolna Magyarországra a békepárti álláspontja miatt, Hidvéghi Balázs szerint.

2023. május 31. 16:11
null

„Az Európai Parlament (EP) háborúpárti baloldali többsége újabb összehangolt támadásra, nyomásgyakorlásra készül Magyarország ellen a békepárti álláspontja miatt” – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: az EP baloldali képviselői korábban a migrációról alkotott véleménye, majd a családok és gyermekek védelme érdekében hozott intézkedései, legújabban pedig a békepárti álláspontja miatt támadják Magyarországot.

„Az EP brüsszeli plenáris ülésének szerdai, a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló vitán bemutatni tervezett állásfoglalás, amely arra tesz kísérletet, hogy Magyarország 2024-ben ne tölthesse be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, az uniós jog és az Európai Unióról szóló szerződések durva megsértését jelenti” – jelentette ki a fideszes politikus.

 – fogalmazott Hidvéghi, majd hozzátette: a vita célja a Magyarországra nehezedő nyomásgyakorlás folytatása, ugyanis békepárti álláspontja nem tetszik a háborúpárti és fegyverszállítást támogató elitnek.

Magyarország visszautasítja a hazug támadásokat, és szégyenletesnek tartja, hogy a magyar dollárbaloldal EP-képviselői aktív részesei ezeknek a támadásoknak. Ahogy szégyenletes az is, hogy a magyar baloldali EP-képviselők azon munkálkodnak, hogy a magyar emberek ne juthassanak hozzá az uniós forrásokhoz, hogy Magyarországot elszigeteljék – mondta.

 – tette hozzá Hidvéghi Balázs. Magyarország készen áll arra, hogy az uniós tanács elnökségét ellássa. Magas színvonalú, szakszerű módon foga ellátni a feladatát – emelte ki a politikus.

 

(MTI)

 

Nyitókép: multimedia.europarl.europa.eu

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik