Amerikai lap: megnőtt Soros befolyása Biden elnöksége alatt

2023. május 18. 09:29

Az amerikai milliárdos Biden kampányát támogató tevékenységekre 70 millió dollárt adományozott.

2023. május 18. 09:29
null

Az American Thinker oldalán megjelent cikk szerint Joe Biden elnöksége elején azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megvívja az amerikai nép lelkéért folyó harcot. Legnagyobb támogatója, Soros György viszont a Fehér Házért küzd.

A milliárdos már Obama kormányát is komoly összegekkel támogatta, a

Biden kampányát támogató tevékenységekre pedig 70 millió dollárt adományozott a 2020-as választások előtt.

Fia, Alexander Soros már rendszeres vendég a Fehér Házban: a feljegyzések szerint 2022-ben legalább 12 alkalommal járt ott.

Matt Palumbo a Biden-kormány és Sorosék közötti kapcsolatokról is ír hamarosan megjelenő könyvében. Palumbo azt állítja, hogy Soros közvetlen befolyással bír Bidenre és az amerikai külügyminisztériumra.

***

***

Nyitókép: Eric Piermont / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2023. május 18. 12:57
Képzeljétek el mekkora volna a befolyása, ha még hálózata is lenne...
istvanpeter
2023. május 18. 11:52
Persze, a háttérhatalmi világmaffia végül is az Egyesült Államokban is teljesen át akarja venni a hatalomgyakorlást és már most is nagyon jól állnak.
Odone Ricci
2023. május 18. 11:50
MÁR NINCSENEK TITKOK. Az 1. Karlspreis-t (Nagy Károly díjat 195O-ben Kalergi kapta az Open Society Foundations alapítója. Az összes amerikai elnök választását a pénzvilág finanszirozza, saját érdekeit nézve, így Bid-ét is. Bezzeg Helmut Kohlt félretették, mert pártjának szerzett szponszort. Ugyanakkor a kintről pénzelt un. humanitárius szervezetek beavatkozhatnak egyes országok, pl. Magyarország belpolitikájába, méghozzá erőteljesen.
Da Vinci
2023. május 18. 10:18
Soros György 1993-ban ágyútölteléknek javasolta a kelet-európaiakat ,,Soros György harminc évvel ezelőtt, még 1993-ban írt egy tanulmányt „Egy új világrend felé: A NATO jövője” címmel. Az írás ma is elérhető a magyar származású milliárdos saját honlapján. https://www.georgesoros.com/1993/11/01/toward-a-new-world-order-the-future-of-nato/ A tanulmányban a milliárdos kifejti nézeteit Kelet-Európáról. Mint írta – hangsúlyozzuk, '93-ban – „a Kelet-Európának nyújtott gazdasági támogatás nagy szükségletet jelentene a depressziós európai gazdaságok számára”. Kifejtette, hogy „az Egyesült Államoknak nem kellene a világ rendőreként viselkednie. Ha cselekedne, akkor másokkal együttműködve cselekedne. Mellesleg a kelet-európai élőerő és a NATO technikai képességeinek kombinációja nagymértékben növelné a Partnerség katonai potenciálját, mert csökkentené a NATO-országok számára a hullazsákok kockázatát, ami a legfőbb korlátja a cselekvési hajlandóságuknak. Ez egy életképes alternatíva a fenyegető világrendetlenséggel szemben.” A Soros-cikk szövegrészlete eredetiben, angolul: „The United States would not be called upon to act as the policeman of the world. When it acts, it would act in conjunction with others. Incidentally, the combination of manpower from Eastern Europe with the technical capabilities of NATO would greatly enhance the military potential of the Partnership because it would reduce the risk of body bags for NATO countries, which is the main constraint on their willingness to act. This is a viable alternative to the looming world disorder.” A tanulmány megjelenésekor a NATO tizenhat államból állt: USA, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Izland, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Portugália, Görögország, Törökország, NSZK, Spanyolország. Magyarország csak a tanulmány megjelenése utáni 1999-es bővítési hullámban lépett be a NATO kötelékébe, Csehországgal és Lengyelországgal egyetemben.. https://mandiner.hu/cikk/20230127_soros_gyorgy_kelet_europa_agyutoltelek_nato_europai_unio_kulfold_haboru
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!