Amerika feladata eldönteni, hogy kaphat-e Ukrajna F-16-osokat – legalábbis a német és brit védelmi miniszter szerint

2023. május 17. 15:49

Amúgy se a britek, se a németek nem rendelkeznek a Kijev által követelt F-16-osokkal.

2023. május 17. 15:49
null

Az amerikai vezetés feladata eldönteni, hogy kaphat-e F-16-os vadászgépeket az orosz támadás ellen védekező Ukrajna – jelentette ki egybehangzóan a német és a brit védelmi miniszter szerdán Berlinben.

Boris Pistorius és Ben Wallace megbeszélésük után tartott közös tájékoztatójukon az Ukrajna által szorgalmazott, úgynevezett vadászgép-koalícióról szóló kérdésekre válaszolva rámutattak, hogy

a német és a brit légierő sem rendelkezik a kijevi tervekben nevesített F-16-os vadászgéptípussal.

Egyaránt hozzátették, hogy mivel ezek a repülők amerikai gyártmányok, a Fehér Ház dolga eldönteni, hogy Ukrajna kaphat-e belőlük.

Ugyanakkor mindketten hangsúlyozták: támogatják, hogy Ukrajna rendelkezzék mindennel, ami csak szükséges az orosz támadás elhárításához.

Ben Wallace ismertette: hazája egy nemzetközi összefogás, egy platform részeként segítheti az Ukrajnát F-16-osokkal támogatni kívánó országokat tervük megvalósításában, a többi között pilóták képzésével.

Boris Pistorius elmondta, hogy hazája kapacitás és képességek híján nem alkalmas „aktív szerepre” egy ilyen vállalkozásban, de egyéb módon, politikai, pénzügyi támogatással hozzájárulhat annak sikeréhez.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DigBick
2023. május 18. 13:35
Megkapják, már ott vannak az ukrán pilóták képzésen.
krampus
2023. május 18. 00:35
Es ha valahonnan keritenek a nacikok F16-ost, azt nem eleg berepulni, mint egy repulo shown. Haboruban jonnek a fold-levego, levego-levego raketak, jon az ellenseges gep s ha abban egy nem csak sebteben betanitott pilota ul, hanem akinek mar jo par 100-1000 ora repulesi tapasztalata van a sajat gepen, ugy szedi le ezeket a repcsiket majd az egrol, mint ahogy egy felnott ad egy taslit egy 7 eves hulyegyereknek. Ha meg pilotat is adnak hozza a fosranoknak, akkor ott mar bizony belepett a haboruba az adomanyozo orszag!
lurker
2023. május 17. 18:38
az a pár tucat 1970-es évekbeli repcsi most már tényleg a wunderwaffe lesz elvtársak!!! nem számít, hogy az oroszok már 424 vadászrepülőt szedtek le, de ezek az F16-osok mások, mert megáldja őket egy nyugati transz pap, ezek tényleg véget vetnek az oroszoknak és szomorúságában még Kína is összeomlik és újra eljön a globális idill, ahol mindenki buzi és transznéger migráns! heil Soros!
amca
2023. május 17. 17:24
Ez a független júrop.. Német, meg a brit idióta , a függetlenek.. Igen, főnök Igen , boss Yes kamerád Pányemájú taváris Razumijem sefe Si,Si chef Naravno,majmunce Ja, ja genossen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!