Itt a Győzelem napja: az oroszok nagy erőkkel rakétázzák Dnyiprót, Harkivot, valamint Szumi területét

2023. május 09. 01:33

Átalakított légvédelmi rakétarendszerrel lövik az oroszok az ukránokat.

2023. május 09. 01:33
null

Támadás alatt áll Dnyipro és a harkivi terület: a Kyiv Independent arról ír, hogy Dnyiproban beindult a légvédelem, helyi idő szerint 22 óra 14-kor Szerhij Liszak, a Dnyipropetrovszki terület kormányzója jelentése szerint. Arról is beszámoltak, hogy Oroszország megtámadta Harkiv területét. Az előzetes információk szerint Sz-300-as rakétákat vetettek be – jelentette be Oleh Szinyehubov kormányzó. (Az Sz-300 ugyan légvédelmi rakétarendszer, de ukrán vezetők állításai szerint rakétáit kisebb átalakításokkal tavaly nyár óta támadásra is használják az oroszok.)

A Kyiv Independent friss értesülései arról írnak a Szumi terület katonai adminisztrációjára hivatkozva, hogy az oroszok 6 községet lőttek a Szumi területen: Junakivka, Bilopillia, Znob-Novhorodske, Shalyhyne, Esman és Novoslobidske településeket. Utóbbiban úgy tudják, hogy a öt ház, két autó és egy villanyvezeték rongálódott meg.

Mindeközben Oroszországban és a szovjet utóállamokban május 9-én ünneplik a győzelem napját. A Németország feltétel nélküli megadását rögzítő dokumentumot ugyan 1945. május 7-én írták alá, de az csak közép-európai idő szerint május 8-án 23.01-kor lépett életbe. Ekkor Moszkvában már május 9-e volt.

Nyitókép: Illusztráció/Harkiv
Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajosbela
2023. május 09. 13:56
Szép ünneplés. Azok akinek szenvedést okoznak, kevésbé fognak az oroszokkal együtt örülni. Az néhány szerencsétlen akit megnyertek a háborúval, aligha ellensúlyozza 40 millió ember csalódottságát, utálatát. Meddig csinálják ezt az oroszok?
lendvaiildiko
2023. május 09. 09:46
Miért nem a megszokott Dnyepropetrovszk néven nevezzük a várost? Bécset mondunk, nem Wient?
LancelotDuLac
2023. május 09. 09:01
"Itt a Győzelem napja: az oroszok nagy erőkkel rakétázzák Dnyiprót, Harkivot, valamint Szumi területét" Én ugyanezt olvastam. Az ukik nagy erőkkel rakétázzák Moszkvát meg a szibériai gázmezőket.
Odone Ricci
2023. május 09. 08:17
Ez nem footballmeccs, amire mi kivülállók drukkolunk, hogy egyik vagy másik ország győzzön. Ez az értelmetlen és kilátástalan harc Európa tönkretételét jelenti, melyhez Brux asszisztál a nemzetállamok kül- és belpolitikáját taposva szervilis vezetőkkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!