Sosem késő? – hazafiassági programot indít a CDU és a CSU

2023. május 25. 19:53

Úgy tűnik, egészen idáig erre nem volt igény.

2023. május 25. 19:53
null

A nemzeti jelképek népszerűsítésére és ezáltal a hazafiasság erősítésére törekszik a keresztény CDU/CSU – írja az Infostart több német hírportál alapján. A javasolt „szövetségi patriotizmus program” intézkedéseit a konzervatívok még a hét folyamán a parlament elé terjesztik.

A CDU és a CSU annak elérésére törekszik, hogy

a nemzeti szimbólumok – különösen a zászló – a hivatalos épületeken túl egész évben látható legyen a közterületeken.

A pártszövetség szerint „a fekete, a vörös és az arany az egység, az igazságosság és a szabadság büszke színei, a himnusz pedig a német nemzet szabadságának zenei megnyilvánulása”.

Az CDU/CSU közös parlamenti frakciója a kezdeményezést mindenekelőtt azzal indokolta, hogy a társadalom fokozódó polarizálódása és széttagoltsága közepette az alaptörvény, illetve a patriotizmus „erős integrációs, illetve azonosulási potenciált” jelenthet.

A két párt szerint a hazafiasság erősítése érdekében szükség lenne a német hadsereg, a Bundeswehr több rendezvényének nyilvánossá tételére. Ezek sorában említik az eskütételeket és a parancsok kihirdetését.

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. május 26. 07:19
Előbb a saját himnuszukat kellene rendbe tenni, az milyen, hogy a második versszakot éneklik mert az első nem pc! Aztán ott van ugye az amerikai megszállás, aztán, hogy Merkel mama nem az NDK-t integrálta az NSZK-ba hanem fordítva.
balbako_
2023. május 26. 06:36
Mellé kellene tenni a bezárt keresztény templomokat és szétvert közösségeket és a felépített mecseteket és iszlám közösségeket.
kitiltott
2023. május 26. 06:08
Késő bánat..
Oliver89
2023. május 26. 05:50
es milyen listara kerul aki jelentkezik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!