EP-képviselő Brüsszelben: Nem fizethetik meg a magyar gazdákkal az Ukrajnának nyújtott segítség árát!

2023. május 23. 14:13

Magyarország és négy másik tagállam gazdái brüsszeli tüntetést szerveztek, felszólalt egy EP-képviselő is!

2023. május 23. 14:13
null

Nem fizettethetik meg a magyar gazdákkal az Ukrajnának nyújtott segítség árát, az, hogy Ukrajna jelenleg nem tudja biztonságosan exportálni agrártermékeit, nem jelentheti azt, hogy a magyar gazdák fizetik meg a megtámadott országnak nyújtott segítség árát, mivel nem tudják eladni saját terményeiket – jelentette ki Győri Enikő európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben, öt uniós tagország, a Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és Románia gazdái által szervezetett tüntetésen kedden.

Győri Enikő magyar újságíróknak nyilatkozva emlékeztetett, az Európai Bizottsággal megállapodás született az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek uniós behozatalára vonatkozóan.

A megállapodáshoz viszont az kellett, hogy az érintett országok összefogjanak,

a brüsszeli testületi ígéretek betartatásához pedig az, hogy az érintett országok gazdái hallassák a hangjukat.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában azt mondta: elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság olyan rosszul előkészített, átgondolatlan intézkedéseket erőltet rá a tagállamokra, amelyekkel súlyos károkat okoznak a közép-európai gazdáknak.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MR.Smith
2023. május 23. 15:55
Oda kellene önteni pár traktornyi fos ukrán gabonát az EP épülete elé, elbarikádozni a bejáratot.
vajda
2023. május 23. 15:42
A cím: " Nem fizethetik meg a magyar gazdákkal az Ukrajnának nyújtott segítség árát!" Nincs a Mandinernél legalább egy ember, aki beszél, ír és olvas magyarul? Ennek a mondatnak magyarul nincs semmi értelme.
Aerion
2023. május 23. 15:12
A gabonaexportot, párhuzamban azzal, hogy ez a gabona jelentős részben valójában nyugati tulajdonban álló földekről származik, a náci rezsim illegális fegyverkereskedelemre használja. A gabonasilók tele vannak a nyugatról küldött fegyverek alkatrészeivel, és lőszerrel. Ezek célállomása jelentős részben észak és Közép-Afrika. Amikor a wagneresek pár napja közölték, hogy Maliban vesznek fegyvert és lőszert, ezzel humorosan azt üzenték, hogy nátó fegyvereket vesznek. Teccik érteni? A nátó jelentős arányban látja el az oroszokat, ezen belül a wagnert fegyverrel és lőszerrel. Mindezt legalább egy éve! : D
Nemkellnév
2023. május 23. 14:52
Na, és most fog jönni Brüsszel részéről a szalámi-taktika: kezdik a legerősebbel, a lengyelekkel? Vagy a mindig áruló románokkal? A lényeg, az öt legyen holnap kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!