Harmincegy éves lett minden idők legidősebb kutyája

2023. május 15. 09:50

A Guinness-világrekordok közleménye szerint Bobi korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott.

2023. május 15. 09:50
null

Betöltötte be 31. évét a világ legidősebb kutyája, a Bobi névre hallgató fajtiszta alentejo masztiff a Guinness-világrekordok közleménye szerint. A kutya gazdája, a portugál Lionel Costa elmondta, Bobi korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott. Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, amelyet az állatorvosok országos szövetsége kezel. Costa elmondta, a nyugodt, békés környezet lehet kutyája hosszú életének titka, és persze a génjei,

Bobi anyja ugyanis 18 évet élt.

Noha egész életében szabadon kószált a Costa-házat körülvevő erdőkben, idős korában már inkább otthon, az udvaron tölti az idejét, nagyrészt alvással. Bobi születésnapját egy nagyon hagyományos, legalább százfős portugál ünnepség keretében tartották meg szombaton, a Costa család Conqueiros faluban lévő otthonában, ahol Bobi egész életét töltötte – közölte a kutyatulajdonos.     

Bobinak sok évtizedes rekordot sikerült megdöntenie: az előző korrekorder kutya az ausztrál Bluey volt, amely 1939-ben 29 évesen és 5 hónaposan pusztult el. A Guinness tavaly januárban még egy másik kutyát, a 23 éves Spike nevű csivavát ismert el a legidősebb élő kutyaként, ám a rekordot két héttel később felülvizsgálták, és Bobi kapta meg a legidősebb élő kutya címét is.

(MTI) 

Nyitókép: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. május 16. 20:46
Mire 31 lettem az időm nagy részét én is alvással töltöttem, remélem én is lehetek egyszer rekorder.
Mortis Rigor
2023. május 15. 13:38
Pedig tb-je sem volt vagy azért ?
Gullwing
2023. május 15. 12:23
A kutyák remegve állnak s figyelnek, Az embereknél is jobban szeretnek, Na még ennyit a négylábúnak!
almaska
2023. május 15. 11:25
Isten éltesen kisöreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!