Az oroszok elvettek valamit Zelenszkijtől, aminek nagyon nem fog örülni

2023. május 24. 19:50

A Krími Államtanács képviselői döntöttek az újabb ingatlanok államosításáról.

2023. május 24. 19:50
null

Külföldi állampolgárok és államok tulajdonában lévő újabb ingatlanok államosításáról döntöttek szerdán a Krími Államtanács (parlament) képviselői, a listán szerepel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jaltai lakása is.

– jelentette ki az Oroszország által 2014-ben bekebelezett dél-ukrajnai autonóm köztársaság parlamentjének elnöke, Vlagyimir Konsztantyinov.

A listán szereplő 57 ingatlan között szerepel a száz leggazdagabb ukrán üzletember egyikének, Vadim Jermolajevnek a tulajdonában lévő Alef-Vinal-Krím borgazdaság, a volt ukrán kormányfő, Arszen Jacenjuk érdekeltségéhez tartozó jaltai Sky Plaza üzlethelyiségei, az Arszen Avakov ukrán politikus környezetéhez köthető Szemiszotka agráripari vállalat és mások.

Döntés született az Oroszország által szélsőségesnek minősített és betiltott Krími Tatár Népi Gyűlés (medzslisz) Szimferopolban álló épületének az államosításáról is.

(MTI)

***

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketeöves nirvana
2023. május 25. 07:42
Látta valaki azt az ingatlant? Mert nem egy kis viskó. 150 négyzetméteres penthouse. És még komikus korában vette. Abból a pénzből amit főleg Oroszországban keresett.
Krupp Skya
2023. május 25. 06:57
Megérdemlik az ukránok, mert elvették nagyapám zsebóráját, meg anyósom szüzességét 1944-ben. Ukrán ÁVH-s faszszopók lehet diszlájkolni! 3:D
Washington
2023. május 25. 05:53
Szerintem erre az lenne a válasz hogy minden orosznak elvegyék a nyugati tulajdonát, mert az oroszok is ezt tették.... minden külföldi állampolgárnak vették el. Nem csak annak a pár orosznak akiből Putler csinált milliárdost.... egyforma kellene legyen a válasz.
bagira
2023. május 25. 01:04
Amerika- Brüsszel következő csapása mi lesz mire készül keleti blokk ellen? Ursula - nyugat által ölelgetett simogatott kedvencének mérgező sugárzó gabonáját a keleti blokk megkapta . Amerikai szemét az Zelenszkijnek semmi köze hozzá. Gyanúm amerikai-brüsszeli terv Európában Ukrajna területén kialakítanak másik tömböt amerikai felügyelet alá esne Zelenskij félékkel mint helytartóval . Közben Oroszországot szét darabolnák a gázt olajat tőle erőszakkal elrabolnák . Nyugat nagy szakértő országok szét darabolásban , Magyarországgal hasonló történt . Nyugat az orosz energiát akarja megszerezni , ezért háborút folytatják . Keleti blokk az eunak fölöslegessé vált , ezért Amerika által megszállt Ukrán területhez csatolnák . Ezért akarják hogy Magyarország ukrán háborúhoz csatlakozzon segítsen .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!