Aláírta Putyin azt a rendeletet, amely könnyen átrajzolhatja Kelet-Ukrajna etnikai térképét

2023. április 28. 17:30

A megszállt területeken élőket kitoloncolhatják, amennyiben nem fogadják el az orosz állampolgárságot.

2023. április 28. 17:30
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Brit Védelmi Minisztérium Twitter-oldalán osztotta meg az egyik legújabb tudósítását az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. A bejegyzésben három pontban foglalták össze, hogyan igyekszik Oroszország a bürokrácián keresztül integrálódásra kényszeríteni a meghódított területek lakóit.

A legújabb hírek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely a Moszkva ellenőrzése alatt álló ukrajnai területeken élőknek lehetőséget ad az orosz állampolgársághoz – írta meg a Reuters. Azonban ez a rendelkezés azzal is jár, hogy akik nem élnek vele, azokat kitoloncolhatják.

Hanna Malyar ukrán védelmi miniszterhelyettes a héten azzal vádolta Oroszországot, hogy

azáltal, hogy Oroszország távoli részeiből telepeseket hoz be, miközben kitoloncolja az ukránbarátnak vélt embereket.

***

***

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Sztepan Franko

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. április 29. 16:37
ha a nyugat nem vigyaz meg tul altalanosan fogalmazva iteli el es beleesik a Benes dekretum)))
Ente
2023. április 28. 20:54
Azt hittem szcetnikai tisztogatás, tömeggyilkosságok, deportákás, rabszolgaság a legmagasabb ejrópaji jogállami érték, hiszrn ezért érinthetetlen Benes és az összes szláv és oláh népirtás. A franciák is persze kussolnak, de hát az övék már elévült, de kb. 100 év múlva újrakezdhetik az arabokkal és négerekkel szemben! Remélem elbukják majd a polgárháborút és örökre eltűnnek a franciák.
EX - Terminátor
2023. április 28. 20:00
Tartósan orosz területen él de nem orosz állampolgár? Ugye most csak viccelni tetszik amikor azt mondja hogy rosszak az oroszok, amikor ebből csinálnak ügyet? Na de aki kötekedni akar?
Igazszó
2023. április 28. 19:44
Helyes! Pusztuljon a hohol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!