Bloomberg: Ukrajna szövetségesei kételkednek az idei háborús áttörésben

2023. április 15. 09:52

Úgy terveznek a nyugatiak is a cikk szerint, hogy még 2024-ben is intenzív harcok folynak majd.

2023. április 15. 09:52
null

Ukrajna néhány európai szövetségese egyre inkább kételkedik abban, hogy hadseregük képes lesz döntő áttörést elérni idén, mivel Oroszország védelmének volt ideje beásni magát a közelgő offenzíva előtt − közölte a Bloomberg hírügynökség.

A cikk szerint nyugati tisztviselők körében uralkodó hangulat merőben eltér a tavalyi év végitől. Ismert: 2022 szeptemberében Ukrajna Harkiv környékén hajtott végre sikeres ellentámadást, novemberben pedig az ukránok visszafoglalták a Dnyeper-parti Herszont, áttolva a folyón a régiót szeptemberben magukhoz csatoló oroszokat.

Ez sokáig táplálta a reményt, hogy Ukrajna hadserege idén további áttöréseket érhetnek el, amelyek a háború lendületét Ukrajna javára fordíthatják. Az ukrán hadsereg támogatásában részt vevő európai tisztviselők szerint Kijev szövetségesei most visszafogják várakozásaikat, és úgy terveznek, hogy még 2024-ben is intenzív harcok folynak majd.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 15. 14:25
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
nuknuk
2023. április 15. 13:18
Mely országok Ukrajna "szövetségesei"? Nem tudok ilyen szövetségekről. Mikor hol kötötték ezeket a "szövetségeket"?
Aerion
2023. április 15. 12:05
Már bocsánat, de nem éppen most írta meg a mosléksajtó, hogy a tömeggyilkos ukrán nácik győzelme közelebb van, mint valaha? : /
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. április 15. 11:31
Úgy kell hinni már ebben az ellentámadásban mint Jézus feltámadásában. Már 2024re lett halasztva a függetlenmértékadónyugati elemzők szerint is, de higyjük el kötelezően, minden létező konvencionális logika ellenére hogy közeleg és győzni fog, lesz nagy szalvéta ukrajínyi mert ők megmondták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!