Így támogatják Sorosék a Trump ellen vádat emelő amerikai ügyészt

2023. április 05. 14:22

Nyíltan vallja Soros György, hogy a támogatja és finanszírozza az ő nézeteit képviselő ügyészeket, illetve kampányaikat: a Trump ellen vádat emelő New York-i ügyész, Alvin Bragg is egy közülük. Portrénk!

2023. április 05. 14:22
null

Alvin Bragg tavaly lépett hivatalába: ő az első ügyész, aki büntetőeljárást indított egy korábbi amerikai elnök ellen. Bragg egyébként New York-i Harlemben született, ő az első színes bőrű manhattani körzeti ügyész. Mielőtt letette volna esküjét, Bragg a faji alapú igazságosságért küzdő Racial Justice Project társigazgatója volt a New York-i Jogi Egyetemen – számolt be a Fox News.

Bragg kampányában ígéretet tett

a hivatal szervezeti kultúrájának progresszív irányba történő megváltoztatására,

ennek érdekében más liberális ügyészekkel is szövetkezett. Hivatalba lépése után nem sokkal bejelentette, hogy a kerületi ügyészség a jövőben nem fog vádat emelni bizonyos „kisebb vétségek” elkövetése miatt, valamint csökkenteni kívánja az előzetes letartóztatás számát, továbbá általánosan rövidíteni kívánja a börtönbüntetések hosszát, persze mindezeket a hatékonyság növelésével indokolva.

A volt elnök elleni vádemelés kapcsán nemcsak Donald Trump szövetségesei, hanem a Republikánus Párton belül legnagyobb ellenfeleként számon tartott floridai kormányzó Ron DeSantis is arról beszélt, hogy a kerületi ügyész Soros György markában van.

Soros György családjához vezetnek a szálak

Való igaz, hogy könnyen kimutatható kapcsolat Soros György és Alvin L. Bragg között.

Az ügyész kampányát egy olyan liberális politikai akciócsoport támogatta, amelyet Soros György is bőkezűen támogat,

és éppen azokért a büntetőjogi reformokért száll síkra, melyek mellett a milliárdos spekuláns is kiáll. Soros finanszírozóként egymillió dollárt adott a Color of Change PAC nevű szervezetnek is, amely szintén sokat költött Bragg jelöltségének támogatására.

Soros György szóvivője ugyanakkor azzal védekezett, hogy a két férfi soha nem találkozott, és Soros sem adott közvetlenül pénzt Bragg kampányára. A Soros és Bragg között meglévő kapcsolati szálakat azonban a liberális zászlóshajó New York Times sem tagadja: ők is részletesen írtak az összefüggésekről.

Ha a Soros-család feje nem is, ahogy mi is megírtuk, fia Jonathan Soros és felesége, Jennifer Allan Soros közvetlenül is hozzájárult Bragg kampányához. A kampányfinanszírozási dokumentumok szerint 2021. április 26-án Jonathan egy 10 ezer dolláros csekket küldött a mostani kerületi ügyész kampányára. Három nappal később pedig felesége is 10 ezer dollárral járult hozzá Bragg népszerűsítéséhez. Ezzel a Soros-házaspár a legnagyobb adományozók között szerepelt.

Soros több tucat „progresszív” kerületi ügyészjelöltnek nyújtott anyagi támogatást, amivel a büntető igazságszolgáltatási rendszer jelentős átalakítása a célja. Ezt tavaly nyíltan is felvállalta egy a Wall Street Journal hasábjain megjelent írásában.

A milliárdos spekuláns évtizedek óta nagy összegeket fordít az amerikai büntetőpolitika liberalizálására.

Ügyészek a bűnözők mellett

Az olyan ellentmondásos ügyészek, mint Larry Krasner Philadelphiában, Kim Foxx Chicagóban, Kim Gardner St. Louis-ban és George Gascón Los Angelesben, mind hatalmas pénzeket kaptak tőle. Ez olyan súlyos következményekhez vezetett az Egyesült Államokban, amelyeket nem lesz egyszerű helyrehozni – írja a Fox News.

Bragg is az ügyészek új aktivista csoportjához tartozik, akik a „woke forradalom” szellemében igyekeznek átalakítani az amerikai igazságszolgáltatást. A rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harc jegyében valójában az amerikai jogállamot ássák alá azzal, hogy gyengítik a küzdelmet a bűnözés ellen. A liberális jogi oktatás hatására nem hisznek a szigorú büntetőpolitikában, ehelyett inkább a liberalizáció hívei. Tevékenységüket viszont bűnözés terjedése és a közbiztonság romlása kíséri.

A demokraták politikai ellenfelei ellen ugyanakkor bármikor bevethetők, ahogy azt Bragg és Donald Trump esete is mutatja.

 

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 07. 06:43
Összekeversz az ávos apáddal mesüge! A vétótlan köpcös geci csak egy gyáva csicska. Ha szélsőséges lenne, már nem élnél, mert az ávos apáddal együtt lógattak volna fel. De nem ez történt, hanem a fajtád vidáman él a rabolt vagyonában, a kiraboltakat pedig zsidó módra nyilasozza, szélsőségesezi.
Pektester
2023. április 05. 20:13
Amint látom az USA áll legtávolabb a demokráciától.
Töki
2023. április 05. 19:36
Semmi újdonság nincs ebben. Sőőőt!!! Ez nyílt titok.
KBA98
2023. április 05. 17:42
Szégyen, hogy ez a mocskos múmia Magyarország szülöttje, a farkát meg le kellett volna vágni, hogy ne tudjon szaporodni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!