Ron DeSantis: Florida nem fogja kiadni Donald Trumpot

2023. március 31. 09:59

A floridai kormányzó szerint feje tetejére állítják az amerikai jogállamot.

2023. március 31. 09:59
null

Ron DeSantis Florida állam republikánus kormányzója Twitter-oldalán a következő bejegyzést tette közzé: „Florida nem fogja teljesíteni a kiadatási kérelmet, tekintettel a Soros által támogatott manhattani ügyész és az ő politikai motivációira.”

DeSantis korábban azt mondta, hogy nem fog beleavatkozni az ügybe „semmilyen módon”, most mégis csatlakozott Trump védelméhez, aki floridai lakos.

– tette hozzá DeSantis.

A floridai törvények lehetővé teszik, hogy a kormányzó beavatkozzon a kiadatási ügyekbe, ha azok vitatottak. Ugyanakkor, ha ezt megtenné, azt is kockáztatná, hogy ellene is jogi eljárást indítanak.

BBC: Akár a börtönből is lehet elnök Trump

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy jövő hét kedden letartóztatják - írtuk a minap. Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész (nyitóképünkön, Donald Trump mellett) az év elején bizonyítékokat kezdett bemutatni annak a vádesküdtszéknek, amely annak kapcsán vizsgálódik, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején.

Egy manhattani esküdtszék csütörtökön szavazta meg, hogy vádat emeljenek Trump ellen, mert a vád szerint 2016-os kampánya során megszegte a kampányfinanszírozási szabályokat, amikor Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek. Cohen az átutalásokkal megsértette a szövetségi kampányfinanszírozási szabályokat. A nő azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.

Nyitókép: Elijah Nouvelage / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. április 05. 15:13
A vád szerint Trump „illegális összeesküvésben” vett részt a 2016-os választások integritásának aláásására" Hasonló hangzik, mint mikor a Szovjetunióban a koncepciós perben Bucharint, Lenin egykori kedvelt munkatársát kémkedés és egy Sztálin elleni összeesküvés vádjával tartóztatták le.
Hedy
2023. április 02. 09:17
Azt hiszem, jelentkeznem kellene a Mandinerhez fordítónak. Rémes fordításokat produkálnak és a fordítások ráadásul tele vannak helyesírási és nyelvtani hibákkal, de mellégépelés is akad bőven.
EX - Terminátor
2023. március 31. 19:31
Ami sok az sok!
zara
2023. március 31. 12:55
desantis igazi vezető trump egy médiszereplő conman...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!