Felpörgeti Moszkva a „halálgyárat”, a hírt az orosz védelmi miniszter közölte

2023. április 01. 13:17

Távolról sem látni a tűzszünet jeleit az orosz-ukrán konfliktusban.

2023. április 01. 13:17
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: az orosz tankok rohamot indítottak Donyeck mellett, de valami elképesztő húsdarálóba futottak bele. Az interneten keringő videó tanulsága szerint egy orosz harckocsi-alakulat belefutott egy páncéltörőkkel felszerelt ukrán tengerészgyalogos dandárba, az akcióban 3 tank és egy gyalogsági harcjármű megsemmisült.

Az összecsapás a Donyeck városától északnyugatra található Vodjanye határában történt, az ukrán 36-os számú tengerészgyalogos dandár gyakorlatilag teljesen felszámolta az orosz harckocsizó alakulatot. Erről ide kattintva írtuk bővebben.

Moszkva sem tétlenkedik

Az oroszok mindenközben sokszorosára növelték a hagyományos és a precíziós pontosságú fegyverek gyártását – közölte szombaton Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, miután megbeszélést tartott az Orosz Föderáció egyesített csapatainak főhadiszállásán – írta meg az m24.ru

A lap tájékoztatása szerint az oroszokok növelték a fegyverek kiadását is. „Hagyományos és nagy pontosságú fegyverfajtákról egyaránt beszélünk. Mindez lehetővé teszi, hogy a főparancsnok által meghatározott feladatokat a különleges művelet végrehajtásának tervével összhangban végezzük” – idézi a minisztert a lap.

Nyitóképünk illusztráció! Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 01. 17:23
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
Menhetten
2023. április 01. 17:05
A világ 2. legerősebb hadserege több mint egy éve ostromol egy kisebb várost. Az ember nem tudja megindultság nélkül olvasni a harcotokról és az erőtökről szóló híreket. Az Ukránok csináltak saját himarsot, de az övek nem 80 km-re 90 kiló robbanótöltetet, hanem 110 km-re 200 kilót röpít és csinálják a 150 km-re elérőt. Vilha-M néven. Slava Ukraini!..
amca
2023. április 01. 16:04
Csak súgnék a sok ungváry féle kutyaütőnek. A 2. vh 28 974 458 db kis csete-patéból állt össze. Mire aláírtak 2papírt.
oskar
2023. április 01. 15:31
Tehet mást? Azután, hogy a Nyugat tömi fegyverekkel Ukrajnát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!