Medvegyev: Lengyelország veszett kutyává fog válni, és mindenkit megharap Európában

2023. április 25. 15:11

Az orosz politikus szerint Varsó olyan telhetetlen, hogy még Németországból is szerezne területeket.

2023. április 25. 15:11
null

Dmitrij Medvegyev korábban még Németországot fenyegette meg. „Nos, valójában emlékeznie kell egy történelmi előjelre. A németnek, aki meg akarja támadni Oroszországot, készen kell állnia berlini parádénkra” – írta a német védelmi miniszternek.

Ezúttal Lengyelországnak üzent Telegram-oldalán. Szerinte Lengyelország „veszett kutyává fog válni, és mindenkit megharap Európában”. Állítása szerint a második világháborúban okozott károkért Németországgal szemben benyújtott jóvátételi követeléseik csak a kezdet. Úgy véli, Varsó fékezhetetlen ambícióinak hátterében az állhat, hogy

újabb területeket szeretne megszerezni Németországtól.

„Ekkor fognak észhez térni az európai vezetők. És amikor rájönnek, hogy mi folyik itt, hozzánk fognak fordulni segítségért” – írta a politikus.

***

***

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / AFP

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. április 25. 19:49
Medvegyev: "És amikor rájönnek, hogy mi folyik itt, hozzánk fognak fordulni segítségért" - Ez némileg megnyugtató. Azért, mert a Nyugat bármennyire is kőgeci a ruszkikkal, mégis nyitva marad egy ajtó. És ha a muszlimok elkezdik az agresszív behódoltatást és a hatalomváltást, estleg mégis segíteni fognak...
Onurisz
2023. április 25. 18:32
Félelmetes, ami körülöttünk zajlik. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az orosz vezetők elkalkulálták magukat ezzel a háborúval (ahogy a németek 14-ben és 39-ben) és most eluralkodott rajtuk a háborús pszichózis. Ez a faszi volt eddig a második ember és nem akarja lejjebb adni, ezért viselkedik úgy, mint egy idióta. Ha idén nem sikerül dűlőre vinniük a háborút, akkor fokozatosan átfordulhat a lakosság hangulata. Jövőre elnökválasztás következne, ha el kell halasztani, törvénytelennek fogják érezni az oroszok a vezetőiket. Ha túl sok lesz a halálos áldozat, elveszíthetik a választást, ha pedig nem engednek indulni ellenjelölteket, akkor átfordulnak nyílt diktatúrába, amelynek szintén beláthatatlan következményei lehetnek. Az amerikaiak által irányított ukrán soviniszta politikai elit egy jó szót sem érdemel. Nem számít nekik a népük, csak a hagymázas birodalmi ábrándjaik. Egyre többször írnak róluk úgy, mintha az amerikaiak nem engedték volna nekik a megegyezést az oroszokkal, de megegyezési hajlandóságnak nyomát sem láttuk, vagy nagyon jól titkolták. Azok a "közvéleménykutatások", amelyek szerint a nép mögöttük áll és alig várják, hogy meghalhassanak a Krímért és Dombaszért, nyilvánvaló hülyítések, de hogy mekkora emberi tartalékaik vannak és meddig tudják feltartóztatni az oroszokat, nem tudjuk. A lengyeleknél hamarosan választás lesz, alighanem minden párt és politikus azt hiszi, hogy csak háborús retorikával nyerhet, ezért még rá is licitálnak. Lehet, hogy így van, de mi lesz ott, ha a választásig az oroszok megnyerik a háborút? Ezek képesek lesznek bevonulni Ukrajnába, ha az oroszok áttörik a frontot. (A szomszédságban pedig minden választási kampányban minden szarházi előveszi a magyarellenes uszítást. Most a szlovákok vannak soron. Kiábrándító.) Amerikában is jön a kampány. Azt hisszük, hogy majd a republikánusok szeretni fognak bennünket, pedig tudjuk, hogy ők is a hadiipari erőközpont zsebében vannak, Trump pedig egy pojáca, nem fog tudni nyerni. Jövőre uniós választás is lesz és ismét semmi esély rá, hogy az európai jobboldal összefogjon és egységes kampányt csináljon. A multik zsebében lévő világmegváltók ellenben most is előjönnek majd valamelyik hisztériájukkal és tarolnak. Ha még mindig tart majd a háború, akkor azzal.
Leskelődő
2023. április 25. 17:31
Medvegyevről Fülig Jimmy jut eszembe. "Kavarja ez most, vagy nem kavarja?"
Dr Bubo
2023. április 25. 17:30
Éljen a francia-lengyel határ! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!