Moszkvai politológus: Magyarországnak sürgősen le kell kerülnie a feketelistáról, ők a legbarátságosabbak

2023. április 02. 12:33

A szakértő örömmel nyugtázta, hogy hazánk nem vesz részt a fegyverszállításokban.

2023. április 02. 12:33
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Magyarországot Oroszországgal szemben barátságtalan országnak minősítették a szankciókhoz való csatlakozása miatt, de a párbeszéd csatornái továbbra is nyitva állnak – ezt Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete mondta a RIA Novosztyinak adott interjújában.

Orosz politológus: Magyarországnak nincs a feketelistán a helye

Oleg Bondarenko, orosz politológus is megszólalt az ügyben az aif.ru-nak. Úgy látja, hogy

Magyarországnak nincs a feketelistán a helye, sürgősen le kell onnan kerülnie.

Meglátása szerint ez a vállalkozások, az energiaszektor, valamint minden politikai és gazdasági szereplő számára lényeges lépés lenne.

A politológus örömmel nyugtázta azt is, hogy hazánk nem vesz részt a fegyverszállításokban. Budapest nemcsak hogy nem szállít fegyvert Kijevnek, de Szijjártó Péter külügyminiszter is bejelentette,

tilos az Ukrajnába szánt külföldi fegyverek átszállítása Magyarország területén

– hangsúlyozta.

Leszögezte, hogy Magyarország valójában nem ellenséges Oroszországgal. Szerinte éppen ellenkezőleg, az európai uniós országok közül Oroszországgal szemben a legbarátságosabb tagállam. Ezt pedig értékelni kell – zárta gondolatait Oleg Bondarenko.

***

Nyitókép: Mandiner archív

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. április 03. 11:47
Fekete lista? És? A puccosseggű rohadt alvilági gyilkos nácinak a halállistáján szerepelnek a kormány egyes tagjai!
Bástyaelvtárs
2023. április 02. 16:11
Ne csinald mar Oleg! Hát ezt tagadja a teljes ner es lakájmedia! Ne buktasd mar le őket meg jobban azzal, h moszkvabol megmondod, h bizony ti is ugy látjatok, h megy az oroszbaratsag a fidesz rezsim reszerol :))
Zolotarjov
2023. április 02. 15:30
Na ugye..
SzabóTamás
2023. április 02. 14:48
Megfigyeltem, hogy az itteni, ukrajnai háborúról szóló hírek alatt mostanában jelentősen megnőtt az ukránpárti hozzászólók és - a hír jellegétől függően - tetszikelők-nemtetszikelők aránya a korábbi hetekhez-hónapokhoz képest. Mintha ez egy szervezett akció lenne - akár Ukrajna, akár az AEÁ részéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!