Különmegbízottat küld Ukrajnába Hszi Csin-ping

2023. április 26. 14:21

A háború kitörése óta először tárgyalt telefonon egymással a kínai és az ukrán elnök.

2023. április 26. 14:21
null

Hszi Csin-ping kínai elnök telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – írta a Kommersant. A lap szerint

Kína különleges képviselőt küld Ukrajnába, aki tárgyalásokat fog folytatni minden féllel a katonai konfliktus megoldása érdekében.

Ez volt az első alkalom a háború kitörése óta, hogy a két vezető megbeszélést folytatott egymással. Zelenszkij Twitter-oldalán azt ossztotta meg, hogy: „hosszú és tartalmas” megbeszélést folytatott a kínai vezetővel. Az ukrán elnök arra számít, hogy ez „erőteljes lendületet ad a kétoldalú kapcsolatok fejlődésének”.

A Le Monde arról számolt be, hogy a hívás során Hszi azt mondta Zelenszkijnek, hogy a

Azt is hozzátette, hogy „az ukrajnai válság kérdésében Kína mindig is a béke oldalán állt, és alapvető álláspontja a béketárgyalások előmozdítása” – írta a Le Monde.

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ficium
2023. április 26. 18:39
Valszeg megmondják a narkós f@szzongorista bohócnak, hogy dobod usát és akkor nem lesz sivataggá gyalulva az ország. Vagy vannak kényes infók, amiket Kína terít. Ursula van de lejjebb is hogy bekussolt a kínai látogatása után. :)
Rocktoberi
2023. április 26. 16:51
"Az ukrán elnök arra számít, hogy ez „erőteljes lendületet ad a kétoldalú kapcsolatok fejlődésének”. A kínaiak is bevásárolnak ukrán termőföldből még jobban?
Csigorin
2023. április 26. 16:39
Kina valoszinu megmondta neki hogy mutasson nemi konstruktivitast vagy beszallnak ok is de abban nem lesz koszonet :)
monuskaroly
2023. április 26. 16:12
A kis "pöcszongoristának" gyenge a felfogása. El kell magyarázni neki, hogy most még megúszhatja egy 20%-os területi veszteséggel és egy demográfiai nem végzetes katasztrófával. Vagy semmi sem marad, sem terület, sem nép, amiért annyira küzd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!