The Washington Post: Szorul a hurok az orosz diktátor nyaka körül!

2023. április 01. 17:48

A lap szerint a Nyugat komoly lépést tett annak érdekében, hogy Moszkva imperialista összeesküvőit felelősségre vonja Európa utóbbi hét évtizedének legpusztítóbb háborújáért.

2023. április 01. 17:48
null

Noha kevés az esély rá, hogy Vlagyimir Putyin a közeljövőben a vádlottak padjára kerüljön, ahol büntetőjogi vádakkal kellene szembenéznie illegális ukrajnai háborúja miatt, de azért egyre jobban szorul a hurok a nyaka körül – olvasható a patinás amerikai lap szerkesztőségi véleménycikkében.

Hétfőn a Biden-kormányzat hivatalosan is támogatta egy különleges bíróság felállítását, amely „agresszió bűntette” miatt felelősségre vonná Putyint és csatlósait. Ezzel a jelentős lépéssel – fogalmaznak a szerzők – a Nyugat elindult azon az úton, hogy Moszkva imperialista összeesküvőit felelősségre vonja Európa utóbbi hét évtizedének legpusztítóbb háborújáért.

A cikk szerzői szerint egyébként rendkívül fontos, hogy ne csak azok kerüljenek majd a vádlottak padjára, akik a hadszíntéren szegték meg (egyebek mellett) az emberiesség normáit.

A Nemzetközi Büntetőbíróság nem járhat el a béke elleni bűncselekmények ügyében, ezért kell más fórumot találni. Az új testület az ukrán jogrendre épülne, de munkájában más országok szakértői is részt vennének. Ugyanakkor

egyelőre kérdéses, hogy mindezt mennyiben pártolná például a Pentagon, amely attól tart, hogy az új bíróság esetleg amerikai ügyekre is kiterjesztené a hatáskörét.

De mindezzel együtt a lényeg mégiscsak az, amit ez az ítélőszék Putyinnak, valamint a körülötte lévő bólogató jánosoknak és oligarcháknak üzen: kényelmesen berendezkedtetek a hatalomban, és azt hittétek, megúszhatjátok. Ám felelnetek kell azért a vérontásért, amelyet Ukrajnában, egy szuverén nemzet területén végeztetek – áll a The Washington Post cikkében.

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev

***

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 02. 09:06
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
BAJA
2023. április 02. 07:25
hát igen, a krán jogrend engem is szíven ütött
toyoda
2023. április 02. 06:22
Uhhh mi cuccot szívhatnak a wp-ben is!?
Felhasználo74
2023. április 02. 01:27
The Washington Polc hm az ötös lottó számai ? Ha már a jövőbe látnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!