Orosz diplomatákat utasított ki Svédország

2023. április 25. 15:11

Stockholm legutóbb tavaly áprilisban utasított ki három orosz diplomatát.

2023. április 25. 15:11
null

A skandináv ország külügyminisztériuma azt közölte, hogy a diplomaták a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezménnyel össze nem egyeztethető tevékenységet végeztek és erről Oroszország stockholmi nagykövetét is értesítették.

A hírt az SVT svéd közszolgálati televízióban Tobias Billström svéd külügyminiszter megerősítette.

Stockholm legutóbb tavaly áprilisban, két hónappal Oroszország Ukrajna elleni támadása után utasított ki három orosz diplomatát.

Norvégia április 13-án jelentette be 15 orosz diplomata kiutasítását,

akik a  norvég belbiztonsági szolgálat (PST) szerint "az orosz hírszerzői hálózat kiterjesztésén, informátorok toborzásán, lehallgatáson, valamint fejlett technológiák megvásárlásán munkálkodtak".

(MTI)

Nyitókép: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

***

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 25. 16:49
A svédek nem voltak normálisak sem Covid idején, sem bevándorlók idején, sem most. Tőlünk nem kapnak semmit! Majd még visszasírják a régi szép időket, de már ellepte őket a faces!
pumuklik
2023. április 25. 16:22
Cincognak az egerek! ....
beobachter1
2023. április 25. 15:58
A világ összes nagykövetségénél a küldő ország kémközpontjai tevékenykednek. És ezzel minden állam tisztában is van. Jó játék hülye gyerekeknek egymás kémeit kiutasítani ezzel a sablonszöveggel! Brühühühühühühü
letsgobrandon
2023. április 25. 15:55
Jobban jártak mint a taxis
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!