Az ukránok szerint „emberi pajzsokkal” védekeznek az oroszok

2023. április 08. 14:05

Az ukrán fél szerint az oroszok „bizonytalan helyzetben vannak, mert rettegnek a sokat emlegetett ellentámadástól”.

2023. április 08. 14:05
null

„Délen, az ukrán katonák ellentámadásától megriadva a megszállók »emberpajzsokat« alakítanak ki a civil lakosságból, hogy támadás esetén mögéjük bújhassanak” – idézte az Unian Natalja Humenyukot, a déli védelmi erők egyesített koordinációs sajtóközpontjának vezetőjének egyik televíziós nyilatkozatát.

Humenyuk elmondása szerint délen folytatódik az emberek kényszerevakuálása. 

Natalja Humenyuk nyilatkozatából az is kiderült, hogy az orosz erők „bizonytalan helyzetben vannak, mert rettegnek a sokat emlegetett ellentámadástól, és nem tudják, hogyan védekezzenek”.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd

***

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. április 08. 23:02
Persze, megy a puhítás előre, potosan őket nem fogják a civilek érdekelni ha a híres ellentámadásuk megindul. Előre az oroszokra fogják biztos ami biztos.
letsgobrandon
2023. április 08. 20:48
2014-2022-ig emberi pajzzsal védték Donyecket ... kurva anyátokat
Burmin
2023. április 08. 20:03
Mintha az ukránok nem ezt csinálnák !!!
LancelotDuLac
2023. április 08. 19:56
Ukrajna tüzérsége megsemmisíti az orosz tankokat és futni küldi a katonákat Az ukrán 72. gépesített dandárról készült videón látható, ahogy újabb orosz katonai járműveket semmisít meg tüzérség. A drónfelvételek a keleti Vuhledar városból származnak, amely az invázió legnagyobb tankcsatája volt. Egy harckocsi és két gyalogsági harcjármű (IFV) gördül át egy nyílt terepen, közeledve egy roncshalmazhoz. Ahogy a harckocsi eléri a járműtemetőt, az ukrán tüzérség eltalálja. A túlélő legénység kétségbeesetten evakuálódik. A második klip azt mutatja, hogy egy másik IFV-t egy ukrán rakéta talált el – a legénység egyik tagját az életéért futja. Az orosz áldozatok száma nem tisztázott. 1: 33 csodalatos találat premier planban. https://www.youtube.com/watch?v=HRj_ZpaBvss 2023. ápr. 7.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!