Szijjártó Péter: Sikeresen lezárult a magyar állampolgárok evakuálása Szudánból (VIDEÓ)

2023. április 26. 21:52

A hazaútjukat is megszervezik.

2023. április 26. 21:52
null

Sikeresen lezárult a magyar állampolgárok evakuálása Szudánból – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán késő este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter Laoszból élőben bejelentkezve közölte: a két utolsó magyar állampolgár, két gyermek is sikeresen elhagyta Szudán területét a Svédországgal történő együttműködésnek köszönhetően.

„Most már Dzsibutiban vannak, biztonságban” – mondta, jelezve, hogy a magyar tiszteletbeli konzul várta őket a repülőtéren.

A hazaútjukat is megszervezik

Mint beszámolt róla, a tiszteletbeli konzul most kiállítja a magyar állampolgároknak a hazatérést lehetővé tévő ideiglenes okmányokat és „megszervezzük a hazaútjukat is”.

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett:

Ezt több nemzetközi partnerrel, köztük az ENSZ-szel és más országokkal együttműködve tette Magyarország, a műveletben „bevetették a Magyar Honvédséget is”.

A konzulok és a munkatársak az egyiptomi és az etióp határnál várták az evakuált magyar állampolgárokat – fűzte hozzá Szijjártó Péter, aki köszönetet mondott a műveletben részt vevőknek, hangsúlyozva, hogy minden magyar állampolgárt épségben és egészségben ki tudtak menekíteni Szudánból.

A miniszter bejelentését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

***

<

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. április 27. 06:11
Gratulálok!
Pitypangocska
2023. április 27. 00:49
A külügyminiszterünk magyarok életét menti, míg a momentumosok kordont bontanak... mert számukra most ez a legfontosabb probléma. Ne felejtsük ezt el magyarok!
mrjkovacs
2023. április 26. 23:15
Na és ki hozta őket ki Szudánból? Ezt eddig nagyon szemérmesen elhallgatták.
nimfak
2023. április 26. 22:18
Legyunk nagyon buszkek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!