A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A jövő vonatát építi Kína (VIDEÓ)

2023. április 24. 16:49

A cél az, hogy akár 1000 kilométer per órás sebességgel közlekedhessenek a szerelvények.

2023. április 24. 16:49
null

Kína eszméletlen módon felgyorsítaná a vonatokat, a mérnökei ugyanis azon munkálkodnak, hogy megvalósítsák azt a nagyra törő álmot, hogy

akár 1000 kilométer per órás sebességgel közlekedhessenek a szerelvények

– írta meg a Világgazdaság.

A lap arról is tájékoztatott, hogy az elképzelés szerint az egész vonat egy alacsony légnyomású, vákuumos csőben haladna, valamint a szerelvény a föld felett egy mágneses szupravezetőn mozogna.

Az utóbbi életnagyságú változatát már megépítették, és a tesztüzemét sikeresen befejezték.

A teljes sebesség eléréséhez, valamint a rendszer megbízhatóságának ellenőrzéséhez további kísérleteket végeznek.

A videót itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2023. május 01. 10:01
Nekem az is elég lenne, ha Szeged és Budapest között két óra lenne az IC, és nem növekedne +13 perccel. Talán itt kellett volna kezdeni a megújulást !!!
acsko
2023. április 25. 15:07
Csak ide ne jöjjön a Fudan Egyetem! Még tanulnánk a végén tőlük valamit. Az igazán haladó dolog, az a nyugati aktivista képző.
zsellér péter
2023. április 25. 10:04
Europában erre nem nagyon van szükség , hely sincs nagyon rá - ezek nem tudnak bemenni a régi pu-ra alagutban kell a városok alatt végigvinni Lehet , de szerintem éredemesebb másra költeni ezt a bődületes pénzt Tényleg olyan fontos , hogy London -Budapest 2 óra legyen ? Ha igy lenne akkor aztán tényleg bedilizne az ember , a helyhez való kötödés gyengülne és lépnénk egyet megint előre a Bábeli Zűrzavarba . Most utaztam a TGV-vel , 330 km per óra bőven elég- Párizs - Strassbourg 2 óra meg egy pici - nem kell több - ÉREZNI KELL A TÁVOLSÁG EREJÉT Inkább a mellékvonalak legyenek jobbak
Láncfűrészes Attasé
2023. április 24. 21:32
Magyarország Bz meg Bhv van, meg Ugyzsi, erre van pénz, és tyeknyika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról