Katonai elemzők szerint küszöbön áll az ukránok ellentámadása

2023. április 25. 17:02

Már most gyakoriak az ukrán rajtaütések a Dnyeper keleti partján.

2023. április 25. 17:02
null

Nagy a valószínűsége annak, hogy Ukrajna hamarosan ellentámadást indít, amelynek egyik fő célja az Oroszország és az Oroszországhoz csatolt Krím közötti déli szárazföldi folyosó áttörése – írja a Sky News nyomán az Index a csatorna által megkérdezett katonai szakértőkre hivatkozva.

Az ellentámadás elindításához az ukránoknak át kellene kelniük a Dnyeper folyón, amely Herszon novemberi visszafoglalása óta de facto határt jelöl a két háborúzó fél között. A nyugati parton tartózkodó ukránok saját elmondásuk szerint  gyakran hajtanak végre rajtaütéseket a keleti parton hogy kiszorítsák az orosz csapatokat.

Jurij Szobolevszkij, a Herszoni terület közigazgatásának helyettes vezetője kedden azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők nagyon hatékonyan működnek együtt.

Nyitókép: Ukrán katonák orosz állásokat lőnek a Donyeck megyei Avgyijivka térségében december 26-án 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 26. 14:34
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
dezodor
2023. április 26. 08:43
Tegnap kaptak a "herszoni hídfőre" ukránok szuvenyírba egy fél tonnás FAB-500-ast. Hát nem sok maradt belőlük. Na ennyit az "átkelésről".
Vasgyari Tibi
2023. április 25. 22:34
Újabb több tízezer áldozat, néhány hájfejű politikus tovább erőlteti a harcokat, és nem akar békét.
pemete jakab
2023. április 25. 20:59
"Katonai elemzők szerint küszöbön áll az ukránok ellentámadása" Hát ja, az oroszok akkora fölényben vannak, hogy hagyják az ukránokat ellentámadni. Komolyabban: az oroszok megrekedtek valahol az 1970-es katonai szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!