Medvegyev szerint Ukrajna területeinek szétosztása még mindig jobb, mint ha az ukránok belépnének a NATO-ba

2023. április 25. 17:28

„Lengyelország, és lássuk be, Magyarország és Románia évtizedek óta arról álmodik, hogy átveszi Ukrajna nyugati régióit” – fogalmazott.

2023. április 25. 17:28
null

Putyin bizalmasa szerint Magyarország már évek óta arról álmodik, hogy visszakapja Kárpátalját – írja a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva az Index.

Dmitrij Medvegyev szerint Ukrajna területeinek szétosztása még mindig jobb, mintha az ukránok belépnének a NATO-ba.

Jobb egy ilyen csendes felosztás, mint Ukrajna NATO-tagsága vagy egy világháború. A kapzsiság és a rosszindulat, a gyűlölet és a becsvágy gyakran erősebb, mint az ész és a józan ész.

– fogalmazott Medvegyev.

Konföderáció vagy unió?

Hozzátette: a lengyelek egy konföderáció létrehozásáról tárgyalnak az ukránokkal, ami szerinte már csak egy lépésnyire van az uniótól. Medvegyev úgy véli, Lengyelország igyekszik minél hamarabb megvalósítani ezeket a terveket, amíg van erre lehetőségük.

Sok ukrán nyilvánvalóan nem akar visszatérni Lengyelországba, vagy nem mutat semmilyen vágyat arra, hogy visszatérjen a lengyel államba, mert túl erős a történelmi emléke annak, hogyan bántak velük abban az országban. Hogy nyíltan fogalmazzak, rabszolgaként, marhaként” – fogalmazott.

Medvegyev szerint Lengyelországban még ma sem bánnak jobban az ukrán menekültekkel és munkásokkal – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

 

 

Nyitókép: Dmitry Astakhov / SPUTNIK / AFP

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. május 31. 20:40
Nem ördögtől való az. A béke legnagyobb akadálya ma az, hogy helyre akarják állítani azt, amit nem lehet. Hogy vissza akarják állítani Ukrajna területi integritását, még a Krímet is beleértve. Ami lehetetlen. Ilyen alapon pedig nincs megegyezési alap, csak totális háború és véget nem érő eszkaláció. Amibe Európa, de az egész Nyugat is belerokkan. Ukrajna területi integritása már soha nem fog visszaállni a háború előtti állapotba. Hisz akkor mi történne az ott élő oroszokkal? A bosszúnak és a megtorlásnak lennének kitéve, a kisebbségi elnyomás minden barbár formájában. Ami jellemző Ukrajnára. Ki lennének irtva. És mindezért a nyugat lenne a felelős. Mert elnézi és elfordítja a fejét, miközben demokratikus értékekről hablatyol. Ez a forgatókönyv nem lehetséges, és az oroszok amúgy sem hagyhatják. Ukrajna nem alkalmas az önálló államiságra. Pláne nem ilyen hatalmas ország felelős kormányzására. Az egész háború óta csak ezt bizonyítják. Egész Európát és a világot teszik tönkre és veszélyeztetik. A béke egy alternatív lehetősége igenis az, amit Medvegyev szerint Oroszország is elfogadna és önként felkínál, hogy darabolják fel Ukrajnát, és így annak jelentős része NATO-tagállamokhoz kerülhetne, és így azonnal a NATO tagjává is válna. Akiknél egyébként történelmileg azelőtt is voltak ezek a területek, mielőtt jogtalanul Ukrajnához került. Ez egy hatalmas lehetőség, hogy maguk az oroszok kínálják fel ezeket a területeket a NATO-nak. Aki ezen nem kap és nem gondolkodik benne, az bolond. Mert ennél jobb ajánlat soha nem lesz ebben a háborúban a NATO számára. Mert Ukrajna nem fog győzni, és még sokáig nem is lenne alkalmas a NATO-csatlakozásra. Cserébe az oroszok nyilván az elfoglalt területeket kérnék. De nem többet. Miközben Ukrajna nagyobb része NATO-tagállamokhoz kerülne, és így a NATO részévé válna és fennhatósága alá kerülne. Az ukránok fele már amúgy is ezekben a szomszédos államokban van menekültként. Ukrajna pedig lenne Kijev és közvetlen környéke, ami már nem jelentene többé veszélyt senkire, és egy feszültségcsökkentő pufferzónaként működhetne. Lássuk be, hogy ez az egyetlen, a NATO számára legkedvezőbb megoldás, amit az oroszok is elfogadnának és támogatnak. Felejtsük már el azt, hogy Zelenszkij és Ukrajna érdekeit kellene támogatnia a NATO-nak. A NATO érdekeit kell.
Hóvirágcsempész
2023. április 26. 21:22
Dobják már le a gecibe ... Ez a szar világ megérett a tisztulásra .
kispolgarigrofo
2023. április 26. 17:50
.
puszt
2023. április 26. 11:48
Elnézve a kommenteket, ideje Magyarországot gyámság alá helyezni, mielőtt hadat üzen az EU-nak, az USA-nak, a Világnak... Ez az igazi mutatvány... Ezer év és megannyi vér árán sem felnőni! Pfujj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!