Kanada 21 ezer gépkarabélyt, 38 géppuskát, 2,4 millió lőszert is ad Ukrajnának

2023. április 12. 17:13

Justin Trudeau miniszterelnök azt is bejelentette, hogy 14 orosz személy és 34 intézmény ellen új szankciókat vezetnek be.

2023. április 12. 17:13
null

Kanada 59 millió kanadai dollár (mintegy 15 milliárd forint) értékben újabb katonai segélyt ajánlott fel Ukrajnának – jelentette be Justin Trudeau miniszterelnök torontói sajtótájékoztatóján, Denisz Smihal ukrán kormányfő jelenlétében. Közlése szerint a segélycsomag 21 ezer gépkarabélyt és 38 géppuskát, továbbá 2,4 millió lőszert is tartalmaz.

A két fél helyi idő szerint kedden aláírásával szentesítette a megújított szabadkereskedelmi megállapodását, valamint a kanadai Cameco és az ukrán Enerhoatom közötti uránszállítási szerződést. Ezenkívül egy olyan megállapodást is aláírtak,

amely megkönnyíti az ukrán, illetve a kanadai fiatalok egymás országába történő utazását és az ottani munkavállalást.

Smihal Trudeau-val folytatott megbeszélését „gyümölcsözőnek” nevezte, és megjegyezte, hogy Kanada az öt legnagyobb támogatója Ukrajnának katonai vonatkozásban. Eddig már 8 milliárd kanadai dollárt kaptak pénzügyi vagy katonai támogatás és hitel formájában. „Folytatni fogjuk Ukrajna támogatását mindabban, amire szüksége van, és mindaddig, amíg szüksége lesz rá” – jelentette ki Trudeau. Az ukrán származású Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes ugyancsak a sajtótájékoztatón megállapította: Ukrajna a demokráciáért küzd, s Kanada ezért eltökélt Ukrajna győzelemre segítésében.

Justin Trudeau azt is bejelentette, hogy 14 orosz személy és 34 intézmény ellen új szankciókat vezetnek be, továbbá 9 fehéroroszországi – a pénzügyi szektorhoz köthető – intézményt is felvettek a szankciós listára.

(MTI)

Nyitókép: Denisz Smihal ukrán miniszterelnök (b) és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megbeszélést folytat Torontóban 2023. április 11-én.MTI/AP/The Canadian Press/Frank Gunn

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. április 13. 05:30
A liberális görények csak a gyilkolást tudják támogatni! A kurva anyjuknak küldjenek fegyvert meg lőszert! Ne itt európában keverjék a szart!
Mahavira
2023. április 13. 01:02
Én pedig 21 ezer borsodi cigányt adnék Kanadának! Világbéke s miegymás...
Robert69
2023. április 12. 23:10
...........és ezzel hány életet mentenek meg! Micsoda gesztus Nóbel békedíjjat nekik. Akarom mondani Darwin díjjat MOST!
pandalala
2023. április 12. 23:00
selejtezés főkönyvi kozmetika
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!