Új típusú drónok jelentek meg Ukrajna légterében

2023. április 18. 07:14

Az iráni Mirage–532-es drónokat most vetik be először az oroszok.

2023. április 18. 07:14
null

Az Unian arról ír, hogy új típusú, pilóta nélküli repülőgépek támadják Ukrajnát a háborúban: az iráni Mirage–532-es drónok állítólag ugyan kevésbé hatékonyak, mint a Shahed-136-os kamikaze drónok, de így is komoly veszélyt jelentenek.

Roman Szvitan katonai pilóta-oktató, az Ukrán Fegyveres Erők tartalékos ezredese elmondta: az új drónok rövidebb hatótávolsággal bírnak, mint a Shahedek, de alkatrészeik szinte azonosak. Hozzátette: „Ugyanúgy dübörög, mint a Shahed, de

emiatt a lokátorok képernyőin jobban látszik és jobban hallható”.

Nyitókép: Illusztráció. IRANIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scio
2023. április 18. 15:46
Ezekhez a propelleres drónokhoz képest már a V1 is 2-3x gyorsabban repült...igaz, "bömbölt"
Igazszó
2023. április 18. 11:35
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Thorin
2023. április 18. 11:10
"Ugyanúgy dübörög, mint a Shahed, de nagyobb a szórási területe, emiatt a lokátorok képernyőin jobban látszik és jobban hallható" hiszen mint tudjuk, a radar az a hang alapján méri be a célpontot, szemben a szonárral (vagy mégsem, tetves ukánaiai?) és pontatlansága a fegyvernek szintén mérhető a még be nem csapódott eszközön... vagy csak mondunk szavakat mert azért van mikrofon előttünk, nem pedig azért, hogy azoknak értelme is legyen.
Falióra tábornok
2023. április 18. 09:48
nem hallom a fidesztálib incelkórus jajgatását, hogy fúj-fúj csúnya irán, a fágyverök odaadásával meghosszabbíccsa a háborút és a szenvedést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!