Magyar ezredes: Bahmut 80 százaléka orosz kézen van, a 4 ezer ukrán katonának nehéz lesz a túlélés

2023. április 16. 19:49

A városból kivezető „halálutat” folyamatosan lövik az oroszok, így szinte lehetetlen a menekülés.

2023. április 16. 19:49
null

Az ATV Exkluzív című műsorának vendége ezúttal Resperger István ezredes, nemzetbiztonsági és katonai szakértő volt, aki részletes térképek és grafikák segítségével mutatta be az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit. Az ezredes szerint Bahmut térségében változás tapasztalható,

a város közel 80 %-a már orosz kézen van.

A szakértő szerint létezik egy 300 méteres úgynevezett „halálzóna”, ahol a tűzvonalban egymást lövik a különböző alakulatok. Itt elsősorban kézifegyverekkel és páncélelhárító fegyverekkel tüzelnek egymásra.

„Talán már ki kellene vonni őket”

Resperger István szerint jelentős változásnak mondható, hogy a térség két szárnyára légi deszant alakulatok formájában küldtek erősítést a Wagner csoportnak, amely már ismét rendelkezik megfelelő mennyiségű lőszerrel. A városból kivezető utat – az úgynevezett „halálutat” – folyamatosan lövik a megszálló csapatok, a város polgármestere szerint

korábban 500-an tudták elhagyni a várost, ma ezt 5-10 fő közé teszik.

Az ezredes úgy látja, 3-4000 főre tehető a városban állomásozó ukrán erők létszáma, a kialakult helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: „talán már ki kellene vonni őket, mert áldozatul esnek”.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 17. 09:42
Kasztrált Robi már tavaly nyáron teljesen elfoglalta vagy ötször XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kivűlálló
2023. április 17. 07:46
"a 4 ezer ukrán katonának nehéz lesz a túlélés" Remélem, semmilyen túlélés nem lesz nekik! Volt rá lehetőségük, hogy elhúzzanak onnét, nem éltek a lehetőséggel, így jártak!
Volo
2023. április 17. 07:06
Zelenszkíj : Kitartás ! Kitartás katonák! Aki megadja magát, az felkoncoltatik! Jön a csdafegyver! Már itt a csodddafegyver... stb.
holnapislesznap
2023. április 16. 23:35
akkor takarodjanak a picsába.... Magyarföldről is. - mármint az ukránok -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!