Felmérés: az ukránok közel fele negatívan ítéli meg Magyarországot

2023. április 08. 20:02

A lengyeleket nagyon szeretik Ukrajnában, de a magyarokat már kevésbé.

2023. április 08. 20:02
null

Az ukrán Razumkov Központ felmérése szerint Lengyelország a legszimpatikusabb ország az ukránok között – közölte a lengyel TVP közszolgálati televízió.

A legtöbb válaszadó, amikor más országokhoz való viszonyulásukról kérdezték őket, pozitívan viszonyult Lengyelországhoz (94 százalék), Nagy-Britanniához (91 százalék), Litvániához (91 százalék), Észtországhoz (90 százalék), Lettországhoz (90 százalék) és Kanadához (90 százalék).

A legtöbb válaszadó Oroszországgal (94 százalék), Fehéroroszországgal (81 százalék), Iránnal (73,5 százalék), Kínával (60 százalék) és

Magyarországgal (46,5 százalék) szemben nyilatkozott negatívan.

„A megkérdezettek többsége pozitívan viszonyul az olyan külföldi politikusokhoz, mint Boris Johnson volt brit miniszterelnökhöz (87 százalék), Andrzej Duda lengyel elnökhöz (86 százalék), valamint Joe Biden amerikai elnökhöz (83 százalék)” – mondta a Razumkov Központ képviselője, Andrij Bicsenko.

A legnépszerűtlenebb politikusok listája élén Vlagyimir Putyin orosz elnök áll 97 százalékos negatív értékeléssel, őt követi Aljakszandr Lukasenka (92 százalék). Angela Merkel volt német kancellárt 52 százalék, Hszi Csin-ping kínai államfőt 51 százalék, továbbá

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a megkérdezettek 60 százaléka értékelte negatívan.

Ami a nemzetközi szervezeteket illeti, a válaszadók többsége pozitívan viszonyul az EU-hoz (89 százalék), a NATO-hoz (79 százalék) és az ENSZ-hez (70 százalék), a Nemzetközi Valutaalaphoz (64,5 százalék), a Nemzetközi Vöröskereszthez (63 százalék), az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez is (58 százalék).

A felmérést idén februárban és márciusban végezték Ukrajna valamennyi régiójában, kivéve a megszállt és a háború sújtotta területeket. A felmérésben 2020, 18 év feletti válaszadó vett részt.

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 11. 16:01
"..az ukránok közel fele negatívan ítéli meg Magyarországot.." Tegyék úgy, ahogyan nekik jólesik. De ha ilyen rossz véleménnyel vannak rólunk, AKKOR NE IS MENEKÜLJENEK IDE HOZZÁNK...LEGALÁBB MEGMARAD AZ A PÉNZ ORVOSAINK ÉS PEDAGÓGUSAINK SZÁMÁRA, AMIT RÁJUK PAZAROLUNK, ÉS AMIT ŐK--EZEXERINT-- SEMMIBE VESZNEK.PEDIG MI SEM VAGYUNK DÚSGAZDAGOK.
wasserwoman
2023. április 09. 15:47
akkor döntetlen?
formaegy
2023. április 09. 13:01
Ezért jár oda a hazaáruló csőcselék folyamatosan, mint a fosos kutya. Máskülönben meg ki nem szarja le? A segítséget viszont habzó pofa nélkül van pofájuk elfogadni! Éppen olyanok, mint a hazaáruló csőcselék. Élvezik a támogatás minden formáját, de azért habzik a pofájuk. Pfff!
Zoltan70
2023. április 09. 11:26
Ja, mert a másik fele meg lassan mind itt lesz nálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!