Elindul Biden ellen az oltásellenes ifj. Robert Kennedy

2023. április 06. 14:32

Beszáll az elnökjelöltségért folyó versenybe a Kennedy-család sarja. Mutatjuk, mivel fog kampányolni.

2023. április 06. 14:32
null

Elindult a Demokrata Párt elnökjelölti tisztéért, Joe Biden ellenében ifj. Robert Kennedy, a meggyilkolt Robert Kennedy szenátor fia, John F. Kennedy elnök unokaöccse – írja a BBC. Joe Biden ugyan formálisan még nem jelentette be, hogy indul-e az elnökjelöltségért 2024-ben, de már számos nyilatkozatban utalt rá.

Robert F. Kennedy, Kennedy elnök öccse az Egyesült Államok igazságügy-minisztere és legfőbb ügyésze volt 1964-ig, majd lemondása után New York szenátora lett és az is maradt haláláig, 1968-ig, amikor meggyilkolták. Robert Kennedy Jr. környezeti jogász, egyben oltásellenes aktivista, akinek 2021-ben az Instagram lekapcsolta a profilját, amiért úgymond hamis állításokat osztott meg. Az általa alapított Children's Health Defense szervezet Instagram-fiókját 2022-ben függesztették fel.

A jogász megjelentetett egy könyvet is The Real Anthony Fauci címmel, amiben a nyugati demokráciára leselkedő államcsíny megtestesítőjének nevezi Biden elnök volt egészségügyi tanácsadóját, a fertőző betegségekkel foglalkozó nemzeti intézet volt vezetőjét.

Robert Kennedy kemény kritikusa volt George W. Bush környezeti politikájának. A szíriai háborút az olajért vívott háborúnak tartotta, és cikket 2020-ban cikket írt a Politicónak arról, hogy az arabok miért nem akarják látni az amerikaiakat Szíriában, amiben elítélte az intervencionistákat. 2000-ben a zöld ügyekkel kampányoló Al Gore-t támogatta az elnökválasztáson, 2004-ben John Kerryt, majd Barack Obamát. 

Ifj. Robert Kennedy először március 3-án, egy New Hampshire-i beszédben említette meg, hogy elindul a választásokon, majd április 5-én adta be hivatalosan is a kérelmét. 

Nyitókép: Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. április 15. 20:38
Ezeknél csak régi bűnözőcsaládok leszármazottai indulhatnak???
Dunhill67
2023. április 06. 22:37
" ifj. Robert Kennedy, a meggyilkolt Robert Kennedy szenátor fia"...ha az apja meghalt akkor ő már nem Jr.
fatman
2023. április 06. 20:37
Oltásellenes... gratulálok ez is egy idióta
roughneck
2023. április 06. 18:52
Nem babonas a Kennedy-sarjadek. Mi ez? Aktiv eutanazia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!