Húsvéti különlegesség: csokinyúlnak álcázták az ecstasyt Belgiumban

2023. április 08. 18:52

Belgium az Európában előállított szintetikus kábítószerek szállításának egyik csomópontjává vált.

2023. április 08. 18:52
null

Egy szállítmány csokinyulat foglaltak le a brüsszeli repülőtéren, amelyekről a vámvizsgálat során kiderült, hogy valójában nem csokoládéból, hanem az extasy alapanyagából, MDMA-ból készültek, a drogot így próbálták volna meg kicsempészni az országból – számolt be az esetről Euronews. A hamis csokoládényuszikat Belgiumban csomagolták és adták fel egy hongkongi vevőnek címezve. A szállítmány egésze körülbelül 1-2 kilogramm volt.

Egy kilogramm MDMA-ból hatezer ecstasy tablettát lehet készíteni

– mondta Pol Meuleneir a belga vámhatóság egyik tisztségviselője.

A latin-amerikai kokain európai bejárataként ismert Belgium mostanra az Európában előállított és világszerte terített szintetikus kábítószerek postai úton történő szállításának egyik csomópontjává is vált.

– magyarázta Florence Angelici, az SPF szövetségi pénzügyi szolgálat szóvivője. Hozzátéve: „ma már az emberek néhány kattintással online rendelhetnek kábítószert a dark weben, és eldönthetik, hogy mit szeretnének, és házhoz is rendelhetik”.

A csomagküldő kereskedelemben a legtöbb szintetikus kábítószert a Belgiumban és Hollandiában működő illegális laboratóriumokban állítják elő.

„A ketamint, az MDMA-t és a metamfetamint hétköznapi tárgyakba vagy legális vitaminkiegészítőként megjelölt üvegekbe csomagolják, majd Belgiumban, Franciaországban és Németországban közönséges postahivatalokból postázzák, mivel ezek a küldemények kevésbé keltik fel az adott országok vámhivatalainak figyelmét” – magyarázta Angelici az AFP-nek.

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. április 09. 02:28
Mióta Tompi és Száji és a többi fideszes EP képviselő nagymértékben meglökte a keresletet, Belgium az Európában előállított szintetikus kábítószerek szállításának egyik csomópontjává vált.
Dolll
2023. április 08. 23:25
Én is ilyen csokinyulakat vettem. De nem érzek semmit. Ezek szerint gyenge anyag.....eszem még, hátha....
Zsolakomarom
2023. április 08. 20:05
A csokinyul sehol se csokibu van, max van benne nyomokban, amugy palmaolaj, cukor meg mas raktari hulladekbu van Ugyhogy en inkabb ilyen belga nyuszit kernek, persze Ork ban nem engedi
Odone Ricci
2023. április 08. 19:55
Mit szól ehhez a svájci Lindt csokoládégyár ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!