„Takarodj vissza Bahmutba” – szólt be a frontról érkezett honfitársának egy oroszul beszélő ukrán férfi (VIDEÓ)

2023. április 03. 18:07

Sör, síparadicsom és fürdőköpeny vs bahmuti pokol. Nem eshetett jól az ukrán katonának, amit a hátországban tapasztalt.

2023. április 03. 18:07
null

Az interneten fellelhető számos első világháborús magyar veterán katona története arról, milyen közönnyel és érzéketlenül fogadták őket a hátországban, amikor hazatértek pár napos szabadságukra, és mennyire rossz érzés volt ez nekik.

Hasonlóan érezhet az az ukrán katona is, akit a bukoveli síparadicsomban ( Ivano-Frankivszk régió) inzultált fürdőköpenyes honfitársa.

Mielőtt azt hinnénk, hogy valami személyes konfliktus okozott volna problémát, nem: a vitát az szülte, hogy a katona megjegyzést tett honfitársának, hogy miért használja az orosz nyelvet. Erre a korsó sört a kezében tartó ukrán férfi provokátornak nevezte őt. 

A katona azt válaszolta, hogy Bahmutból jött, mire a férfi csak annyit mondott: „Akkor takarodj vissza Bahmutba, minek ülsz itt?”

@bubonfilmbf

 

♬ оригінальний звук - bubonfilmbf

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. április 04. 17:13
"miért használja az orosz nyelvet" bazmeg.... és ezek akarnak EU tagságot ? ... soviniszta tahók
ato boldizsár
2023. április 04. 14:11
Akkor most szépen képzeljük el, hogy ugyanez a beszélgetés itthon zajlik magyarul (mondjuk fővárosi és őrségi tájszólásban) a körmendi pokolról. Amikor az Őrség a NYugathoz akar csatlakozni. Szóval ezek az emberek ÉRTIK egymást, az egyik rászól a másikra, ukránnak nevezett orosz nyelvjárásban, hogy miért beszél így vagy úgy.. egy nyelvet beszélnek, ne szépítsük. Kulturális értelemben is, ez egy nyugat által kiprovokált belső testvérháború befolyásszerzési (és kiterjesztési) szándékkal. Ennyi a story, ehhez asszisztálnak sok tízezren az életük árán is.
ecceeecce
2023. április 04. 08:09
A háborúhoz hat ember kell. Két nagyhatalmú Úr és két csicska idióta, aki képes és hajlandó ölni értük, meg, aki fegyverrészvént vásárol, ill még a bankár, aki ezt összefűzi. Túl egyszerűen látom a világot? Igen úgy. Biden és Putyin vörös fellyel ordíthatna beszarásig, hogy "fegyverbe!", ha normális családapák őket nyomnák homlokon, miután a lábfejükre léptek. Jézus azt mondta, hogy hatalmunk van a Sátán felett, csak dobbantanunk kell és elfut. Ehelyett ül, fekszik a jutifaliért.
2xli
2023. április 04. 05:49
Természetesen az ukrán hadsereg vezetése a hibás! Miért engedik a katonáikat szabadságra a frontról a habzsi-dőzsi hátországba, rontva a katonai morált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!