Az oroszok szerint minden utat elvágtak, csapdába estek az ukránok Bahmutnál

2023. április 15. 14:34

A jelentés alapján Wagner-csoport zsoldosai továbbra is intenzív harcot folytatnak az ukránok ellen, és folyamatosan nyomulnak a városközpont felé.

2023. április 15. 14:34
null

Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadsereg elzárta az ukrán utánpótlásokat Bahmut (orosz nevén Artyemovszk) irányába, vagyis gyakorlatilag teljesen körbevették a várost – írja az Izvesztija nyomán az Origo.

A lap beszámol Igor Konasenkovnak, az  orosz védelmi minisztérium szóvivőjének tájékoztatójáról, mely szerint z ukrán csapatok már nem képesek visszavonulni Bahmutból, mivel az orosz légierő elzárta a lehetséges folyosókat.

Közben az oroszok szerint Donyeck irányában a Wagner-csoport zsoldosai továbbra is intenzív harcot folytatnak az ukránok ellen, és folyamatosan nyomulnak a városközpont felé.

Mindezek tetejében a város komoly tüzérségi támadás alatt is áll, 57 tüzérségi támadást hajtottak végre egy nap alatt a támadók a tájékoztató szerint.

Nyitókép:  MTI/AP/Libkos

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. április 16. 07:31
A Bahmutban harcoló nyugati zsoldosok hogyan magyarázzák majd ki , hogy mit kerestek ott. Bent rekedt túristának valják magukat?
zuriktodor
2023. április 15. 20:57
A déli részt még biztosan tartják a nemzetközi egységek, de már szedtek onnan is felvarrókat. Meglesz az, csak még megdöglenek vagy ötezren.
390 ft
2023. április 15. 19:28
Remélem, most csak órák kérdése, és az oroszok felszabadítják végre a várost.
szürkeSzarvas
2023. április 15. 19:24
Pillanatnyilag a fehér ember sorsa ott képviselődik-általuk. Ami döbbenetes-de sokunk szerint igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!