Amerika egyik leghíresebb transznemű embere is kiakadt a Nike legújabb „woke-szponzorációján”

2023. április 07. 18:23

Korábban Caitlyn Jenner is működött együtt más márkákkal, nem tudni, mi változtatta meg a véleményét.

2023. április 07. 18:23
null

Caitlyn Jenner csütörtökön a Niket bírálta, amiatt, hogy a sportruházat gyártó vállalat összeállt a TikTok közösségi oldal egyik transznemű sztárjával, Dylan Mulvaneyvel. 

Jenner, aki 2015-ben szintén átműtette magát nővé, „felháborítónak” nevezte a cég új együttműködését. „Mint valaki, aki úgy nőtt fel, hogy csodálta, amit Phil Knight tett, szégyen látni, hogy egy ilyen ikonikus amerikai vállalat ilyen rossz útra tér!” – tweetelte. „Lehetünk befogadóak, de nem az emberek tömeges többségének rovására, és lehet némi tisztességünk, miközben befogadóak vagyunk. Ez felháborító.”

Jenner 2016-ban még egészen másképp állt hozzá a transzneműek és a vállalatok közötti kapcsolathoz. Akkor még elfogadta, hogy ő legyen a H&M divatcég H&M Sport nevű sportruházati vonalának egyik reklámarca. Azt nem tudni, azóta mi változtatta meg a véleményét a témáról. Egyébként mind a Nike, mind a Bud Ligh amerikai sörgyártó komoly kritikákat kapott a konzervatívok részéről, miután bejelentette együttműködését a több mint 10 millió követővel rendelkező transznemű Mulvaneyvel.

Nyitókép: Norikazu Tateishi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Futrinka
2023. április 27. 17:50
Ez az a Nike amelyik délkeletázsiai kisgyerekekke varratja a termékeit?
Tarpibp
2023. április 09. 04:06
Nagy lukat lő a nike ezzel a bohóccal. A valódi nők vannak többségben, akiket ez komolyan sért. Látva ezt a bohócot, még az is lemond a vásárlásról, aki gondolkodott rajta.
mijjamano
2023. április 08. 18:43
Már óvodások is gyakorolják egymáson, amit a felnőttfilmekben láttak – figyelmeztet a szexuálpszichológus https://divany.hu/szuloseg/felnott-film-veszelyei/ erre vártok, LMBTQ emberek ? (ha már így hívjátok magatok)
Jose
2023. április 08. 07:44
Én mindig a szöveget elemzem először, hogy van-e pl. ellentmondás, vagy valami általános baromság benne. "és lehet némi tisztességünk..." Némi. Na, ez érdekes megfogalmazás. Elég csak némi(!) tisztesség, nem kell sok, nehogy megfeküdje a gyomrunkat. Tisztességből is a középút a legjobb, nem kell túlzásba vinni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!