Zelenszkij már a szíriai agresszióért is felelősségre vonná Oroszországot

2023. március 19. 18:22

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy Szíria népe nem kapott megfelelő nemzetközi védelmet, és ez a büntetlenség érzését keltette a Kremlben és cinkosaiban.

2023. március 19. 18:22
null

Oroszországot és cinkosait nemcsak az Ukrajna, hanem a más országok, köztük a Szíria ellen elkövetett agresszióért is felelősségre kell vonni – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legutóbbi videóüzenetében.

„Az ukrán szankciók az Oroszországra nehezedő globális nyomás részét képezik. El kell szigetelnie a világnak mindazokat, akik fegyvereket gyártanak az Ukrajna elleni terror céljára – beleértve a Sahíd drónok szállítását –, akik segítenek Oroszországnak az agresszió szításában, akik támogatják a nemzetközi jog oroszországi megsemmisítését.

Ez nemcsak az ukránok elleni terrorra vonatkozik, nemcsak a területünk elcsatolására tett kísérletekre, kezdve a Krímmel, hanem a nemzetközi rend, a normális békés emberi élet elleni más orosz agressziókra is, beleértve a Szíria területén elkövetett agressziót is” – hangoztatta az államfő szombat esti üzenetében.

Hangsúlyozta, hogy Szíria népe nem kapott megfelelő nemzetközi védelmet,

és ez a büntetlenség érzését keltette a Kremlben és cinkosaiban. „A szíriai városokat ugyanúgy rombolták le az orosz bombák, mint a mi ukrán városainkat. Ez a büntetlenség rejlik nagyrészt a Kreml jelenlegi agresszivitása hátterében is” – fejtette ki.

Zelenszkij szerint garantálni fogja a békét a világ sok más részén az, hogy az ukrán nép megvédi magát és helyreállítja az ország területi integritását.

Huszein Arnúsz miniszterelnök és Fejszál Mikdad külügyminiszter ellen. Csütörtökön, a Kremlben folytatott tárgyalások után Aszad bejelentette, hogy elismeri Oroszország fennhatóságát a megszállt ukrajnai területeken – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 20. 02:49
Ez a faszzongorista torpezsido tulszivta a kokaint ma? Remelem ledurrantja mar valaki, mert unalmas, hogy minden nap beleall valakibe. Olyan o, mint egy 11 eves hulyegyerek, aki halallistat csinal a taranairol, osztalytarsairol. Agyalagyult szardarab. Ha mar mindenkeppen haborus bunosoket keres, kezdheti azokkal, akiknek a szajaba vette a faszat tovig...az amcsi haverjaival!
Takarító
2023. március 20. 02:12
Zselenszkíj már ránézésre is egy agresszív akarnok. Nézd és lásd a gesztusait, meg a pofáját. (a trizubás polóját most hagyjuk, az már páncéling a kosztól)
Gyugyesz
2023. március 19. 22:52
Zelenszkij egy bűnöző féreg. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. (és a kukija is kicsi)
irondome
2023. március 19. 22:37
Csak azt képzeli, hogy ő a világ közepe. Több, mint undorító. Erre a jelenségre, amit zselé megtestesít, még nem született megfelelő kifejezés az emberiség szótárában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!