Putyin váratlanul Mariupolba látogatott

2023. március 19. 09:21

A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

2023. március 19. 09:21
null

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata. A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal. Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az államfőnek az újjáépítési munkálatok állásáról, valamint az új lakónegyedek, szociális, oktatási és egészségügyi létesítmények, a közmű-infrastruktúra építéséről.    

Putyin szót váltott a Nyevszkij lakótelep lakóival, és felkereste az egyik család otthonát.

Az elnök járt a város tengerpartján, a jachtklub közelében, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél.    

Előző nap az orosz vezető a Krím félszigeten tett előre nem bejelentett látogatást, a terület Oroszországhoz csatlakozása ügyében megrendezett referendum kilencedik évfordulóján. Mariupol felkeresése az első ismertté vált alkalom, hogy Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban elindított „különleges hadművelet” során megszállt területen járt.

(MTI)

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2023. március 20. 06:44
Na...egy pár "létesítményt" én is megnéznék Mariupolban! Elég szépen átrendezték a felszabadítók. Mi létesítettek vajon?
brekker
2023. március 19. 23:00
Nem tudtok a sorok között olvasni. Az álputyinok utazgatnak, az igazi Putyin pedig retteg a bunkerben.
Lajoss
2023. március 19. 19:09
Rohadék.
Kofferko
2023. március 19. 17:54
Putyinon nem volt khaki jelmeZ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!