Klicsko: Teljesen helyreállt Kijev áramellátása

2023. március 09. 20:00

Egyes területeken átmeneti áramkimaradás előfordulhat, de a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hibák kijavításán – közölte a polgármester.

2023. március 09. 20:00
null

Az ukrán fővárosban teljesen helyreállították az áramellátást a csütörtök hajnali heves orosz rakétatámadás után – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester.

Még folyik a távhőszolgáltatás helyreállítása,

jelenleg a távfűtött házaknak 30 százalékában még nincs fűtés, de a szolgáltató cégek azt ígérik, hogy egy napon belül minden háztartásban helyreállítják – tette hozzá. Kijev több kerületét is érte a rakétatámadás, és legkevesebb két ember megsérült.

Csütörtökre a rendkívüli áramszünet miatt a fővárosiak 40 százaléka maradt áramszolgáltatás nélkül

– emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Szerhij Szuhomlin, a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir megyeszékhely város polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az orosz légitámadás miatt a település lakóinak délután még mindig mintegy a fele volt áramszolgáltatás nélkül.

A város energetikai infrastruktúráját iráni gyártmányú, Sahid típusú önmegsemmisítő drónokkal támadta Oroszország. „A következmények meglehetősen súlyosak Zsitomirban, az áramszünet miatt már reggel nem volt víz a lakásokban” – mondta. „A létfontosságú infrastrukturális épületek egy részénél generátorokkal fejlesztünk áramot. Ezek a víziközművek, a hő- és kommunális létesítmények” – tette hozzá.

A városvezető megerősítette, hogy az elektromos közösségi közlekedés nem működik a városban. Ezekben a viszonylatokban is dízelhajtású buszokat közlekedtetnek, de nincs belőlük elég. Denisz Smihal miniszterelnök a Telegramon azt írta, hogy a csütörtök hajnali orosz rakétatámadás következtében Ukrajna nyolc régiójában károsodtak az áramtermelő és -elosztó létesítmények, de összeségében az ukrajnai energetikai rendszer működőképes maradt.

Egyes területeken átmeneti áramkimaradás előfordulhat,

de a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hibák kijavításán.

(MTI)

***

Nyitókép: STR / NurPhoto / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. március 10. 13:09
Feszültség 1 000 000 V áramerősség 0A
BlancoAgilon38
2023. március 10. 10:11
Majd szétlövik újra te fasz.
LancelotDuLac
2023. március 10. 05:50
Na ugye! xDDDDDDDDDDDDDD
need-info
2023. március 09. 21:49
Befogták az ország összes hörcsögét és dolgoztatják az állatokat, gabona van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!