További magyarázatot vár Várhelyi Olivértől az EP elnöke

2023. március 08. 17:03

Roberta Metsola egyben tolmácsolta a képviselő-testület aggodalmát a február 14-i ülésen történt „sajnálatos incidenssel” kapcsolatban.

2023. március 08. 17:03
null

Hétfőn levelet írt Várhelyi Olivérnek Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke, amiben tolmácsolja a képviselő-testület aggodalmát a február 14-i ülésen történt „sajnálatos incidenssel” kapcsolatban – írja a Népszava.

Ismert: a magyar biztos február 14-én egy felszólálást – bekapcsolt mikrofonnal – úgy fejezte be kollégájához fordulva, hogy „Hány hülye van még?”, ezzel az EP-képviselőkre utalt.

Guy Verhofstadt akkor egyenesen Várhelyi eltávolítását követelte, most a Parlament elnöke, az olasz Metsola csak további magyarázatot vár – habár Várhelyi rögtön elnézést kért. Metsola friss levelében arra kéri a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős magyar biztost, hogy válaszoljon a felvetéseire.

Közleményében azt írta, hogy sajnálja a félreértést, a megjegyzés egy magyar nyelvű, a kabinetvezetőjével folytatott beszélgetés része volt, kiragadták a szövegkörnyezetből, és tiszteli az összes uniós intézményt, az Európai Parlamentet, annak képviselőit.

Ursula von der Leyen megelégedett a bocsánatkéréssel, a frakcióvezetők többsége nem. Ők azt közölték: Várhelyi Olivér nyilatkozatát nem tartják elégségesnek, a plenáris ülésen tett megjegyzését nem tekintik félreérthetőnek.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2023. március 09. 18:47
Minden valamire való EU politikus is pontosan tudja, hogy az EU parlamenti képviselők 80%-a nem üti meg, még a nem eget-verő tudású Karácsony G. színvonalát sem. Sajnálatos, hogy a FIDESZ-KDNP képviselők kivételével, a magyarországi ellenzéki kiküldöttek is közéjük tartoznak, talán a szintén magyarországi Dobrev K. kivételével, aki a többinél tehetségesebb, de még magyarországinak sem tekinthető, hanem globalista és a föderális, egyben transzatlanti unió párti is.
Kunf
2023. március 09. 12:11
Mit nem lehet érteni ezen. Nézzen szét a teremben, vagy meg kell mutatni mindet?
Bandi0723
2023. március 09. 07:14
"Hány hülye van még?” Várhelyi Olivér, kimondta hangosan a kimodhatatlant! A kérdés jogos, inkább válaszolni kéne rá! Nem, de? Ennyi.
5m007h 0p3ra70r
2023. március 09. 06:28
Egy koffer euróért biztosan el lehet simítani az ügyet okosba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!