Az ukránokat is sokkolta, milyen erővel támadtak rájuk az oroszok

2023. március 09. 16:23

Az ukrán légierő szóvivője azt mondta, ehhez fogható támadássorozatra már nem is emlékszik.

2023. március 09. 16:23
null

Csütörtök hajnalban rég nem látott erővel támadt Ukrajnára az orosz hadsereg, mely többek között hiperszonikus rakétákat lőtt ki ukrán városokra. Jurij Ihnat az ukrán légierő szóvivője a CNN-nek elmondta, olyan intenzitású volt a támadás, amelyhez foghatóra nem emlékszik. 

Ihnat ezt azzal indokolta, hogy Moszkva többféle rakétát is használt egyszerre, beleértve hat H-47 Kindzsal rakétát is kilőttek, melyre korábban még nem volt példa. A szóvivő megerősítette, hogy 

sem a H-22-es, sem a Kindzsalt nem tudja lelőni az ukrán légvédelem. 

A H-47-es a jelentések szerint az oroszok legmodernebb fegyvere, melyet a sebessége és iránymódosítási képessége miatt a hagyományos légvédelmi rendszerek nem tudnak hatástalanítani. A jelentések szerint a Kindzsal rakéta előállítása nehézséget jelent a szankciók miatt az oroszoknak, ráadásul nincs is sok belőle raktáron. 

Az ukrán jelentések szerint az oroszok összesen 81 rakétatámadást hajtottak végre hajnalban. 

Nyitókép: Oleksii Chumachenko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX - Terminátor
2023. március 10. 11:47
Az magas precizitású méregdrága csúcsfegyver és nem egy darab öntöttvas amibe robbanószert gyömöszöltek. Még akkor se arra való hogy a hülyeparasztot lőjék vele akinek csak tegnap nyomták a kezébe a fegyvert ha ezrével áll a raktárban. Még akkor sem ha meg tudják fizetni. Ennyit erről.
Jusztiscsak
2023. március 10. 07:37
El kell kezdeni a megtorló válaszcsapásokat Ukrajnának is alkalmazni. Mindig kétszer annyi rakétát lőni az orosz nagyvárosokra, amennyit a gyilkos, aljas, szarházi ruszkik kilőnek. Az orosz kormányzat tagjainak a lakcíme biztos ismert a hírszerzés számára, azzal kell kezdeni. Családostól kiírtani az összes ruszki férget, aki ezért a szörnyű bűnökért felelős.
levig79
2023. március 09. 21:24
Ezek az oroszok elég jól tudnak ásót hajigálni , az tény.
Házam Hazája
2023. március 09. 21:23
A címfotó túlságosan apokaliptikus állapotokat mutat be. Ezért kellene Ukrajnát is harmadolni. Vajon azon töpreng a jobboldali öreg, hogy Zelen rossz "választás" volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!