Ukrán bejelentés: Ukrajna területének 30 százaléka el van aknásítva

2023. március 02. 06:46

A felszabadított és megszállt területek is tele vannak aknákkal.

2023. március 02. 06:46
null

Ukrajna területének közel egyharmada el van aknásítva, beleértve az oroszok által megszállt és a felszabadított területeket is – ezt az ukrán belügyminiszter, Ihor Klimenko jelentette be a televízióban. 

Minél hosszabban tartózkodott az ellenség a területeinken, annál nehezebb az aknátlanítás, mivel így több rejtett akna maradt hátra”

– mondta Klimenko, aki azonban azt is hozzátette, hogy a felszabadított területekre az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat emberei hatolnak be legelsőnek, hogy minden aknát hatástalanítsanak.


***

Nyitókép: Yasuyoshi CHIBA / AFP 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2023. március 03. 17:08
Nekem zavaros az egész aknásítási project. A képen harckocsi aknákat pakolnak le. Az nem egy ember súlya alatt robban fel. Itt van a tavaszi mezőgazdasági munkák ideje. A traktorok biztosan repülni fognak, ha ráhajtanak a harckocsi aknára. A NATO több száz harckocsit igért Ukrajnának. Arról még nem hallottam, hogy egy harckocsi alacsonyan tudna repülni az akna felett.
KBA98
2023. március 02. 16:49
Z-t kéne megkergetni, hátha rálép valamelyikre és kitör a béke!
Regisztráló szeméy
2023. március 02. 14:37
Biztosra vehető, hogy sem a mezők elhelyezkedés, sem a mintázatuk nem dokumentált. "Mókás" lesz hatástalanítani.
Reszelő Aladár
2023. március 02. 14:30
50-60 év alatt akár végezhetnek is a feladattal. Még jó hogy illegális a használatuk. Amúgy simán kitalálják majd a légpárnás kombájn, amivel aknamezőkön is lehet aratni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!