Budán akart erőszakolni a román férfi, elítélték

2023. március 27. 10:44

Első fokon négy év fegyházbüntetést kapott a román állampolgárságú férfi.

2023. március 27. 10:44
null

Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel. Azt írták, hogy a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 27 éves férfit, aki február 28-án este „a XI. kerületi Költők Parkjában találkozott a kiskorú sértettel, ahol beszélgettek, majd később felmentek a férfi XI. kerületi lakásába, ahol folytatták a társalgást és közben alkoholt fogyasztottak”. A közlemény szerint „egy idő elteltével a lány úgy döntött, hogy mivel későre jár, hazamegy, ezért felállt és elindult a szobából kifelé”. A férfi ekkor megragadta a sértett kezét, majd az ágyra rántotta a lányt és erőszakoskodni kezdett vele. 

A sértett a lábaival eltolta magától a férfit, aki azonban nem hagyott fel a támadással, testi erőfölényét kihasználva lerángatta a lányról a nadrágját. A sértett továbbra is kitartóan védekezett, megrúgta a vádlott fejét, a férfi orra és a szája is vérezni kezdett, majd meg is harapta a férfit, aki végül a lány kitartó ellenállása miatt felhagyott a támadással. A főügyészség közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat 18. év alatti személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt 4 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta a kiskorúakat érintő valamennyi foglalkozástól.

A bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Bernd von Jutrczenka / DPA / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hydra Esus
2023. április 24. 17:34
Megérdemelték egymást.
Lajoss
2023. március 27. 18:53
..és ha Pesten próbálta volna? :)
Namond
2023. március 27. 14:27
Ilyen jól beszélt magyarul a "román" férfi?
LancelotDuLac
2023. március 27. 13:32
Megmondta Gyurcsány - igaza volt!!! 20 millió román fog jönni Magyarországra! Viseljétek a következményeit seggfejek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!