„Trump tévedett, és a történelem felelősségre fogja vonni őt” – mondta Trump egykori helyettese

2023. március 12. 09:42

Mike Pence volt alelnök szerint korábbi főnöke uszító szavai veszélybe sodortak mindenkit, aki a január 6-ai ostrom napján a Capitoliumban tartózkodott.

2023. március 12. 09:42
null

Trump elnök tévedett, és a történelem felelősségre fogja vonni őt” – jelentette ki a Guardian tudósítása szerint a 2021. január 6-i eseményekről Mike Pence, az amerikai elnök egykori helyettese. Az exalelnök szerint egykori főnöke uszító szavai veszélybe sodortak mindenkit, aki a január 6-ai ostrom napján a Capitoliumban tartózkodott.

Emlékezetes: a 2020-as elnökválasztás után felbőszült, a választás elcsalását hirdető Trump- szavazók rohanták meg a törvényhozást. A tüntetők eredetileg a Save America tüntetésre gyűltek össze, ahol a résztvevők Donald Trump és Rudy Giuliani beszédeit hallgatták meg.

Majd felszólította követőit, hogy „sétáljanak a Capitoliumhoz”, hogy „biztassuk bátor szenátorainkat és képviselőnőinket, és valószínűleg nem fogjuk megtapsolni néhányukat”.

Donald Trump megígérte a tömegnek, hogy velük fog vonulni, de végül nem ment az épülethez. A beszéd vége után a Fehér Házba ment, és televízión kezdte el követni az ostromot. Az áttört bejáraton és betört ablakokon keresztül érkeztek a tüntetők az épületbe, miközben Mike Pence alelnököt és többek között Nancy Pelosi házelnököt fenyegették.

Az események során összesen öten vesztették életüket.

Az események hátteréről bővebben itt olvashat.

Nyitókép: Nathan Posner / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. március 13. 15:30
Nos, így legalább azt tudjuk, hogy Te is a Deepstate-é vagy, Pence! Ez a probléma! A demokrácia az USA-ban sosem létezett, de legalábbis 1913. december 23-tól kisiklott a jenki mozdony.
krampus
2023. március 13. 02:21
Pence ahogy a neveben is van, par pennyert megveheto senkihazi. Hulladek!
Nieghel
2023. március 13. 00:23
Mekkora egy féreg ez! Még mindig fullba nyomja a kretént, amikor már kismillió bizonyíték van MINDEN ellen, amit mond! Azaz hazudik és ezt ő maga is tudja! És ez meri magát kereszténynek nevezni? Hozzá segítette a világot ahhoz, hogy eltöröljön mindent, amiben ELVILEG hisz. Trump nagypofájú de ezerszer erkölcsösebb a maga nőügyeivel, mint ez a féreg...
Atti bá
2023. március 12. 21:20
Pence félékkel mindig tele volt van és lesz is a történelem. Ez a tipus teszi az emberiséget azzá ami. Egy megbízhatatlan mindenre hajlamos élőlénnyé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!