Leckét kapott semlegességből a Nyugat: Svájc blokkolja a fegyverszállítást Ukrajnába

2023. március 03. 19:20

Németország közben már Svájcnál kopogtat a Leopardokért, hogy „pótolják az Ukrajnába irányuló harckocsiszállítmányok által keletkezett hiányosságokat”.

2023. március 03. 19:20
null

Németország Svájchoz fordult tankokért – írta meg a Politico pénteken. A cikk tartalmán túl a hír külön érdekessége, hogy éppen azon a napon került nyilvánosságra, amikor kiderült: Oroszország megerősítheti álláspontját a háború kapcsán, az Állami Duma szerint ugyanis be kell fejezni a „különleges műveletet”.

Mint az orosz Dumában nyilatkoztak:

Jelentős hiányt termelt a Nyugat

A német kérés talán legérdekesebb része az, ahogyan biztosítani akarták Svájcot: a tank-eladással nem veszítik el a semlegességüket. Mint a németek érveltek: a harckocsikat nem adják át Ukrajnának, hanem „Németországba vagy egy NATO- vagy EU-partnerhez” küldik őket, hogy „pótolják az Ukrajnába irányuló harckocsiszállítmányok által keletkezett hiányosságokat”.

Röviden megjegyzem 
A Németország által Svájctól megvenni kívánt tankok egyébként német gyártmányúak. A szóban forgó 96 db Leopárd 2-est Svájc csak tárolja, nem használja őket.

Svájc megtagadta a katonai segítséget Ukrajnától

Svájc közben megtagadta a katonai segítséget Ukrajnától, valamint blokkolta a svájci gyártmányú fegyverek és lőszerek exportját Ukrajnának, arra hivatkozva, hogy  a katonai segítséggel Svájc megszegné az állam semlegességét.

 

Nyitókép: Andreas SJOLIN / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agonosz
2023. március 05. 20:31
Lecke gyávaságból,meg gerinctelenségből....
Dezsőke
2023. március 04. 13:51
békét
Burmin
2023. március 04. 11:39
Fú mennyire utálják a tellvilmosokat a hoholok !
olajfa1
2023. március 04. 10:18
Mondjuk... ha Hitler olyat kért volna Svájctól hogy a tankjaikat adja mondjuk Spanyolországnak... és a spanyolok meg az ő tankjaikat átadta volna cserében Hitlernek... AKKOR EZ RENDBEN LEVŐ LETT VOLNA?... MERT -tudtommal- AKKOR SVÁJC MEGTAGADOTT EHHEZ HASONLÓ "KÉRÉSEKET"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!