Felmérés: A románok sem támogatják az Ukrajnába történő fegyverszállítást

2023. március 21. 09:44

A Krónika számolt be róla, hogy egy felmérés szerint a válaszadók 64 százaléka nem szállítana fegyvert a megtámadott országnak.

2023. március 21. 09:44
null

A megkérdezett romániai polgárok nagy többsége nem támogatja, hogy Románia fegyverrel és lőszerrel segítse Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban – derül ki az Avangarde közvélemény-kutató legfrissebb, hétfőn ismertetett felmérésből – írta meg hétfőn a Krónika.

A G4Media.ro portál megrendelésére készült kutatás alapján kiderült, hogy

a válaszadók 64 százaléka utasítja el, hogy Románia fegyverrel támogassa Ukrajnát,

míg 32 százalék fegyvert is szállítana.

Ugyanakkor szintén 64 százalék ért egyet azzal, hogy továbbra is támogatni kell az ukrajnai menekülteket, ezzel szemben 31 százalék elutasítja ezt.

A felmérés külön érdekessége, hogy arra is rákérdeztek, egy esetleges orosz támadás esetén Romániának fegyveres segítséget kell-e nyújtania Moldovának. A válaszadók többsége, – 47 százalék – nemmel válaszolt, míg 39 százalék igennel. A megkérdezettek 10 százaléka nem tudott érdemi választ adni.

***

***

Nyitókép:MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. március 21. 15:00
kit érdekel ez? Romániában a CIA kormányoz... ha megbukik az egyik CIA kormány, jön egy másik CIA kormány... tök mindegy...
gigabiga
2023. március 21. 13:51
Érdemes a dolgok hátterét is látni. Az ukránok éppen kikotorták a Duna-delta egyik Ukrajna területén folyó mellékágát, hogy legyen egy oroszok által nem ellenőrzött kijáratuk a Fekete tengerre. Ezáltal a román részre kevesebb víz jut, ami környezetkárosító hatással jár és a románoknak a hajók átengedéséből meg a konstancai kikötő használatából befolyó bevételeit is jelentősen csökkenti. Úgyhogy éppen mosolyszünet van köztük, oláh "barátaink" már az EU elé is vitték az ügyet. Ahogy mondani szokták, most minden pofon jó helyre megy! :)
elfújta az ellenszél
2023. március 21. 13:51
A nép rosszul válaszolt, le kell váltani
szintetikus
2023. március 21. 13:07
Kell nekik a hadianyag, ha esetleg Orbán nyíltan Oroszország mellé áll, hogy elvigyék a Tiszántúlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!