A német cég annyira szeretne tankokat küldeni Ukrajnába, hogy Svájctól vásárolná a Leopardokat

2023. március 04. 18:39

A svájci gazdasági államtitkárság egyelőre elutasító Rheinmetallal szemben, de az üzlet még mindig létrejöhet.

2023. március 04. 18:39
null

A Sky News cikke szerint a Rheinmetall nevű német fegyvergyártó cég arról számolt be, hogy 96 darab Leopard 1 harckocsit vásárolna a svájci Ruag védelmi cégtől, hogy Ukrajnába küldje őket. A szóban forgó harckocsik használtak és jelenleg nem üzemképesek – erről már a Tages- Anzeiger című svájci lap írt.

Svájc egyelőre elutasító

A Ruag a jelek szerint 2016-ban vásárolta a tankokat Olaszországban, és azok még mindig ott vannak.

A Rheinmetall meg akarta vásárolni a járműveket, és egyértelművé tette, hogy felújítás után Ukrajnába szállítják őket” 

– mondta a Tages-Anzeiger-nek a Ruag szóvivője. A cég megfuttatta az ötletet a svájci gazdasági államtitkárságon, és nemleges választ kapott. Úgy gondolják azonban, hogy az üzlet még mindig létrejöhet, valószínűleg a svájci Szövetségi Tanács fogja megvitatni.

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. március 04. 21:00
nem értek hozzá mert anno én fegyverjavító voltam...de mifasznak egy hk-ra index??
Timike78
2023. március 04. 20:38
Hát, Svájcban erős a népakarat iránti elkötelezettség... A népszavazás szent... Szerintem népszavazás lesz a semlegességről, majd meglátjuk! Mindenesetre pár száz darab T-72 essel talán felérő szar nem fogja a háború menetét megfordítani.
figyelő4322
2023. március 04. 19:56
"...az üzlet még mindig létrejöhet..." - a Ruag vállalkozás szóvivője szerint. Na ja, 'biznisz iz biznisz...' Elvégre Svájc sem tud csak az óráiból megélni, akármilyen jó szerkezetek is. Viszont a semlegességnek is van ára... A kormányzatnak mérlegelnie kell: megéri-e feladniuk azt, ami tulajdonképpen a vérükben lehet már kb. Wilhelm Tell ideje óta... Dilemmák, dilemmák... Arra pedig büszkék, (és joggal), hogy annak idején még a (későbbi) sógorunkat kiebrudalták Svájcból!
NeMá
2023. március 04. 19:51
Ez nem véletlenül beismerése annak, hogy nem tudnak gyorsan eleget gyártani? Röhögő görcsben fog Putyin meghalni és valami kib. kegyetlen muszka ül a helyébe és akinek szerencséje van az biciklivel menekülhet!Nem elég figyelmeztetés, hogy egy ilyen páncélost nem lehet csak úgy leakasztani, qurvasok vas kell bele és qurva sok üzemanyag, hogy működjön!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!