Katonai szakértő: Az USA korábban megüzente, hogy a végtelenségig nem finanszírozható a háború

2023. március 31. 17:39

Resperger István ezredes úgy látja, hogy Ukrajna a fegyverzet és a személyi állomány felszerelésében teljesen a nyugatra van utalva.

2023. március 31. 17:39
null

Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, hogy fegyverzetet a legtöbb ország már nem tud átadni a saját biztonságának veszélyeztetése nélkül. A szakértő úgy véli, hogy a nyugati segítség nélkül Ukrajna már összeomlott volna, ugyanis a Világbank legutóbbi adatközlése azt mutatta, hogy 411 milliárd dollárba kerülne az ország újjáépítése.

Resperger kiemelte, hogy Ukrajnában egyrészt államcsődben van, másrészt a fegyverzet, valamint

a személyi állomány felszerelésében teljesen a Nyugatra van utalva, és az energiaszektorát is az európai országok tartják életben.

Hozzátette azt is, hogy Joe Biden amerikai elnök kijevi látogatása után az amerikai pénzügyminiszter is Ukrajnába látogatott. Resperger szerint ez egy egyértelmű jel volt, ugyanis az USA ezzel azt üzente, hogy a végtelenségig nem finanszírozható a háború. 

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. április 01. 01:23
Nincs semmi gond Fosrajnaban, sot! A nemzeti bankuk elnoke most vett eppen egy vadi uj Rolls Royce Ghost-ot. Valamelyik cikkben meg azt irtak, hogy 2023-ban vegre az ukran gazdasag helyreallt. 2014 ota Fosrajna az USA legujabb allama.
Redfan
2023. március 31. 20:06
Az USA nem hátrálhat meg! Emelje a gyárai termelését! Szóljanak hazafias szólamok a háború támogatása mellett, mely az USA számára erkölcsi kötelesség!
Rocktoberi
2023. március 31. 18:59
Az ukránok úgy fognak járni mint az afgán kollaboránsok.
elégia
2023. március 31. 18:37
Az az ukránok tragédiája, hogy ahová az amerikaiak betették a lábukat, ott fű nem nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!