Örülnek az oroszok: „Visszaszorítottuk az ukránokat Ukrajnába!”

2023. március 02. 19:53

Miután ukrán diverzánscsoport szivárgott be csütörtök reggel az oroszországi Brjanszk megyébe.

2023. március 02. 19:53
null

Visszaszorították Ukrajnába a Brjanszk megyébe behatoló „ukrán nacionalistákat”, ahol nagy erejű tüzérségi csapást mértek rájuk – közölte csütörtök esete a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

„A végrehajtott intézkedések eredményeként meghiúsult az ukrán nacionalisták betörése a Brjanszk megyei Klimovói járásába. A polgári áldozatok és a polgári infrastruktúra károsodásának elkerülése érdekében az ellenséget ukrán területre szorították ki, ahol nagy erejű tüzérségi csapást mértek rá” – áll a közleményben.     

Az FSZB korábban arról adott hírt, hogy az orosz rendvédelmi szervek urai a helyzetnek a Klimovoi járásban, ahol nagy mennyiségű robbanószerkezetet találtak, amelyek hatástalanítása folyamatban van. Alekszandr Bogomaznak, a régió kormányzójának tájékoztatása szerint ukrán diverzánscsoport szivárgott be reggel a Brjanszk megyébe, s ennek tagjai a határhoz közeli Ljubecsanye községben rálőttek egy személyautóra,

a mintegy 15 kilométerre lévő Szucsanye faluban pedig egy drónról ledobott gránáttól kigyulladt egy lakóház.    

A megtámadott gépkocsi vezetője és egy felnőtt utasa, egy 56 éves életét vesztette, egy tízéves fiú pedig megsebesült. A gyereket, aki a járműből kimenekített két kislányt, Bogomaz állami kitüntetésre terjesztette fel.

A kormányzó Rosszija 1 televízióban azt mondta, hogy a fiú testéből egy amerikai fegyverből kilőtt golyót operáltak ki.    

Vlagyimir Putyin orosz elnök az incidenst terrorcselekménynek, az elkövetőit pedig neonácinak minősítette. Felhívta a figyelmet arra, hogy a támadók egy civil autóra lőttek rá, noha látták, hogy gyerekek ülnek benne.  A támadás elkövetőit orosz hivatalos források nem nevesítették. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy az incidens a Kreml kapcsolatba hozza-e az ukrán hatóságokkal, a rendvédelmi szervek által folytatott vizsgálat hatáskörébe utalta.   

Az RBK és a Kommerszant a közösségi médiában közölt felvételekre hivatkozva közölte, hogy a támadásért a felelősséget egy Orosz Önkéntes Hadtest nevű szervezet vállalta magára, amelyet az ukrán idegenlégióval és az Azov elnevezésű alakulattal szoktak összefüggésbe hozni. Mindkét orosz lap megemlítette, hogy Kijev elhatárolódott a történtektől.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Alexei Alexandrov

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2023. március 03. 08:28
" el kellett volna fogni párat belőlük..." Ne legyél biztos abban, hogy nincs egy pár példány orosz csukdában.
Almassy
2023. március 03. 04:22
Élve vagy holtan el kellett volna fogni párat belőlük...
putyliorkok
2023. március 03. 00:28
Orosz képviselő: Itt a tavasz, és azok a rohadékok nem fagytak meg Európában
letsgobrandon
2023. március 02. 22:46
a dicső ukránok gyerekekre lövöldöznek .... nagyon bátrak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!