Megtörtént: újra német harckocsik gördültek Ukrajna területére

2023. március 27. 17:22

Úgy tűnik, a németek tartották a januári ígéretüket.

2023. március 27. 17:22
null

Egy német biztonsági forrás hétfőn közölte, hogy megérkezett Ukrajnába az a 18 Leopard 2 harckocsi, amelyet Németország ígért Ukrajna támogatására az Oroszország elleni háborúban – írja a Reuters.

Ismert: a németek még januárban tettek ígéretet – emlékezetes: amerikai és lengyel nyomásra – a harckocsik Ukrajnába való küldésére. 

A 18 harckocsi mellett a 40 német Marder gyalogsági harcjármű és a két páncélozott mentőjármű is eljutott Ukrajnába – mondta a hírügynökségnek egy forrás. Hozzátette, a német járműveken kívül három, Portugália által adományozott Leopard harckocsi is eljutott Ukrajnába.

Nyitókép: Wikipedia, illusztráció

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. március 28. 11:45
Sajnos, még nagyon csúnya következményei is lehetnek ennek az esztelen fegyverkezési hisztériának.
tjunior
2023. március 28. 07:32
De most nem az az orosz stratégia hogy szállítás közben megsemisítik őket?
Palatin
2023. március 27. 22:55
Az ukrajnai háború egy tipikus amerikai projekt. A valamikori délkelet-ázsiai és a közelkeleti brutális tombolásaikhoz hasonlítható. Európának ezt azonnal és széles körben fel kellett volna ismernie. Az nyugat-euópiai vezetök maguk nem olyan ostobák, hogy ezt nem ismerték volna fel. Scholz is pontosan tudja, hogy az ö gázvezetékeit az amcsik, vagy az ö szervezésükben valakik robbantották fel. Ha ezt nem tudná, akkor butasággal lennen vádolható. Csakhogy a nyugat-európai vezetök erösen be vannak csatolva az amerika vezette nagy élösködö pénzügyi-gazdasági komplexumba, és ök személyesen profitálnak az amerikai bizniszböl. Személyesen igen, de Európa maga ebböl csak vesztesként jön ki. Minden válság, az USA-t erösíti. Európát ezek a válságok nemcsak gyengítik, de egyúttal Amerikától egyre inkább függö helyzetbe hozzák. Ma már Európa Amerika szatelitje, istállómestere. Könnyü dolguk volt, mert már régen rájöttek, hogy elég csak Németország nyakán tartani a kést, azzal egész Európa behódol. A franciák érzik ezt, de ma már ök gyengék ahhoz, hogy valamit is kezdeményezzenek. A németek meg úgy vannak vele, hogy lemondtak már arról, hogy Európát valami "szebb jövöbe" vezessék, elvannak ök elég jól még akkor is, ha az ameriakaik zenéjére kell táncolniuk. Tudják ök, hogy Amerikának se egy nagyon erös, se egy nagyon gyenge Németország nem érdeke. és Európában még mindig ök lesznek a vezérürük, bármi történjen is. Ezek után nagy baromság lenne, ha az európaiak úgy isten igazából bele adnának mindent az ukrajnai háborúba. Remélhetöleg ezt egyre több európai állam felismeri.
Palatin
2023. március 27. 22:49
A németeknek 2 lecke nem volt elég. Igaz Gyurcsánynak 5 sem. Ilyenek ezek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!