Megszűnt a belső határellenőrzés a horvát repülőtereken is

2023. március 26. 23:07

Vasárnaptól Horvátország kilenc nemzetközi repülőtere kezdi meg a schengeni szabályok alkalmazását.

2023. március 26. 23:07
null

Vasárnaptól Horvátország kilenc nemzetközi repülőtere kezdi meg a schengeni vívmányok teljes körű alkalmazását: Zágrábban, Dubrovnikban, Splitben, Zárában (Zadar), Pulában, Fiumében (Rijeka), Eszéken (Osijek), Mali Losinjban és Bracon a schengeni övezeten belüli járatok nem tartoznak többé határellenőrzés alá – közölte a horvát belügyminisztérium a ma7.sk szerint.

Az Európai Bizottság tavaly november közepén állapította meg, hogy Horvátország készen áll arra, hogy teljes jogú tagjává váljon a határok nélküli szabad uniós mozgást biztosító schengeni övezetnek. A szárazföldi és tengeri határátkelőhelyeken az ellenőrzés január 1-jén szűnt meg. A repülőterek három hónapos átmeneti időszakot kaptak az átállásra. Március 26-tól az uniós ország állampolgárainak már egyik határátkelőhelyen sem kell felmutatniuk személyi igazolványukat vagy útlevelüket, amikor belépnek Horvátországba – írja a portál.

Nyitóképünk illusztráció (Trogir). Fotó: Pixabay.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 27. 06:33
Tegnap fordult vissza pont egy roman gep, mert a pilota beajult kozvetlenul felszallas utan. A vakcinak mukodnek! Sokan inkabb autora valtanak mostansag. https://romania.postsen.com/local/199446/A-Tarom-pilot-passed-out-on-the-flight-deck-The-co-pilot-landed-the-aircraft-on-Otopeni.html
Házam Hazája
2023. március 27. 00:41
-
Házam Hazája
2023. március 27. 00:40
.
Akitlosz
2023. március 27. 00:37
"Március 26-tól az uniós ország állampolgárainak már egyik határátkelőhelyen sem kell felmutatniuk személyi igazolványukat vagy útlevelüket, amikor belépnek Horvátországba – írja a portál." Akkor honnan lehet tudni, hogy uniós ország állampolgárai? Hogyan bukik le a nem uniós ország állampolgára, ha nem mutat fel semmit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!